09. siječnja 2024.
NOVOSTI

Predavanje prof. art. Kenneth Hamilton

Predavanje prof. art. Kenneth Hamilton

10. i 11. siječnja 2024. (srijeda i četvrtak) u koncertnoj dvorani MAPU (Dom hrvatskih branitelja, Leharova 1, Pula) održat će se predavanje i majstorski tečaj prof. art. Kennetha Hamiltona s Muzičke akademije Sveučilišta Cardiff u Walesu (Ujedinjeno Kraljevstvo).

Na inicijativu izv. prof. dr. art. Charlene Farrugie Božac koja je doktorirala pod njegovim mentorstvom, priznati će umjetnik održati dvodnevni majstorski tečaj klavira studentima Odsjeka studija Klavira i predavanje na temu "Interpretacija Chopina i Liszta“. 

Kenneth Hamilton međunarodno je priznati umjetnik emocionalne dubine i zapanjujuće originalnosti. Moskovski Kommersant opisao ga je kao "izvanrednog virtuoza - jednog od najboljih interpreta svoje generacije", Singapore Straits Times kao "sjajnog virtuoza", Guardian kao "pijanista, autora, predavača i svestranog virtuoza", a Klassik Heute kao "pijanista, predavača, neovisnog mislioca i filozofa". Hamilton je dekan Muzičke akademije Sveučilišta Cardiff u Walesu (Ujedinjeno Kraljevstvo). Jedan je od vodećih svjetskih stručnjaka za povijest klavirske izvedbe općenito, a posebno za glazbu Chopina i Liszta.  Njegovi nosači zvuka dobili su pohvalne kritike (BBC Radio 3 Record Review, The Guardian, Gramophone, Fanfare, American Record Guide, Klassik Heute, AllMusic, ArtsFuse…) i privukli veliki broj slušatelja diljem svijeta. Tako je The Guardian u svoj top 10 najboljih albuma klasične glazbe za 2023. godinu na prvo mjesto uvrstio njegov posljednji album pod nazivom: Kenneth Hamilton Plays Liszt, Volume 2.

Njegov je bestseler „After the Golden Age: Romantic Pianism and Modern Performance“ (Oxford University Press) jedna od najutjecajnijih knjiga o klavirskoj izvedbi posljednjih desetljeća te ju je Daily Telegraph 2008. godine proglasio knjigom godine u Ujedinjenom Kraljevstvu. Ova je knjiga  dobitnica nagrade ARSC i CHOICE Outstanding Academic Title u SAD-u.

Gostovanje profesora Hamiltona jedinstvena je prilika za studente Muzičke akademije kao i za sve ljubitelje glazbe koji će kroz njegova predavanja uvelike proširiti obzore.

Galerija fotografija