04. travnja 2022.
NOVOSTI

Potrebni studenti za sezonski rad kao spasioci

Ove se godine traži 15 spasioca i 3 voditelja spasilačkih postaja na kupalištima Hidrobaza, Stoja, Valkane i Mornar, koji bi radili od 15. lipnja do 15. rujna, a prijaviti se mogu i studenti.

Naime, spasioci učenici i studenti, koji imaju važeću licence/uvjerenje mogu se prijaviti i informirati o poslu na mail spasioci@pula.hr ili pozivom na broj mobitela 099 546 3714.

Kandidatima će se prethodno provjeravati potrebne sposobnosti za rad u Gradskom bazenu Pula.

Prijave za prethodnu provjeru se zaprimaju na spasioci@pula.hr ili pozivom na broj mobitela 099 546 3714.

Svi zainteresirani kandidati za posao spasioca, ženske i muške osobe, moraju imati važeću licencu/uvjerenje i završen tečaj spasioca na otvorenim vodama pri Hrvatskom Crvenom križu. Osobe koje nemaju završen tečaj mogu pristupiti tečaju za osposobljavanje ako ispunjavaju sljedeće uvjete:

  • minimalno 18 godina
  • minimalno srednja stručna sprema ili upisan završni razred srednje škole
  • uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti od liječnika opće prakse
  • isplivati 400 metara za manje od 8 minuta – testiranje
  • roniti 25 metara u daljinu – testiranje

Osobama koje uspješno prođu testiranje i završe tečaj, Grad Pula će financirati troškove obuke kako bi se kandidati osposobili za rad, u tom slučaju kandidat preuzima obavezu rada sezonskog posla spasioca na otvorenim vodama za potrebe Grada Pule cijelu ljetnu sezonu. Satnica za spasioce iznosit će neto 40 kuna na sat, a za voditelje postaja od neto 50 kuna po satu.

Za tečaj se možete prijaviti putem  na službenim stranicama Crvenog križa.

Osobe koje žele obnoviti licencu ili završiti tečaj za voditelja spasilačke postaje isto tako imaju mogućnost financiranja troškova uz iste uvjete kao i za spasioce. Prijavu za obnovu licence/uvjerenja možete ispuniti OVDJE.

Prijavu za tečaj za osposobljavanje voditelja spasilačke postaje možete ispuniti OVDJE.