02. travnja 2022.
NOVOSTI

Održani Dani Muzičke akademije u Puli

Muzička akademija Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli osnovana je 1965. godine i to kao studij glazbenog odgoja na Pedagoškoj akademiji. Od 2006. djeluje kao sastavnica Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli pod nazivom Odjel za glazbu, a od 30. rujna 2014., odlukom sveučilišnog senata, nosi današnje ime.

Svoje dane Akademija obilježava ove godine od 31. ožujka do 2. travnja.

Tim putem poručila je da će se trodnevni program u sklopu obilježavanja tih dana održati u sklopu raznih radionica i predavanja te da su svi pozvani.

- Pozivamo sve zainteresirane na Dane Muzičke akademije 2022. koji će se održati od 31. ožujka do 2. travnja ove godine. Pripremili smo stručna predavanja, majstorsku radionicu, koncerte, a sve u suradnji i uz potporu dugogodišnjih partnera, govore.

Osim redovite predavačke djelatnosti na Akademiji važnu komponentu čine koncerti i javni nastupi. Redoviti koncerti održavaju se u Svečanoj dvorani Tone Peruška u zgradi Sveučilišta prema rasporedu akademske koncertne sezone, ali i na drugim koncertnim prostorima u Puli.

Osim na manifestacijama Sveučilišta, studenti sudjeluju na domaćim i međunarodnim natjecanjima. Često su gosti glazbenih tribina, festivala, seminara u zemlji i inozemstvu. Studenti imaju priliku nastupati i prezentirati svoje glazbeno-izvođačko umijeće kao solisti na harmonici i klaviru, kao članovi komornih sastava te kao članovi Sveučilišnog harmonikaškog orkestra i Sveučilišnog mješovitog pjevačkog zbora.

Nastavnici Muzičke akademije redom su sudionici znanstvenih skupova, glazbenih manifestacija, članovi su ocjenjivačkih sudova, priznati skladatelji i interpreti. Nastavnici ostvaruju intenzivnu suradnju s Muzičkom akademijom u Zagrebu.