02. veljače 2022.
NOVOSTI

Studenti FET-a se u okviru nastave okušali u volontiranju

U sklopu kolegija Društvene inovacije i poduzetništvo studenti završne godine diplomskoga studija Management i poduzetništvo okušali su se u volontiranju u pulskim udrugama. Jedan od ciljeva kolegija Društvene inovacije i poduzetništvo, sunositeljica izv. prof. dr. sc. Violete Šugar i izv. prof. dr. sc. Kristine Afrić Rakitovac, aktivno je razumijevanje i mapiranje društvenih izazova u okruženju, te kreiranje odgovarajućih rješenja. Ove je godine tema bila volontiranje.

Nakon niza zanimljivih gostujućih predavanja o različitim primjerima i iskustvima volontiranja, koje su tijekom zimskoga semestra održali predstavnici Volonterskoga centra Istre, te poduzeća DM, Kaufland i INA, studenti su u timovima, uz pomoć asistentice Virginije Jenkel, izrađivali projekte volonterskih akcija.

Uslijed epidemioloških uvjeta akcije su morale biti ograničene brojem sudionika, ali entuzijazma i veselja zbog sudjelovanja u pomaganju nije nedostajalo. Studenti su organizirali dvije akcije, jednu u suradnji s  Udrugom za zaštitu životinja Snoopy i drugu u Humanitarnoj udruzi Naš san njihov osmijeh u Puli.

Nakon dogovora s odabranim udrugama i procesa izrade detaljnih planova, studenti su proveli dvije volonterske akcije, jednu družeći se s članovima i četveronožnim korisnicima azila za životinje Snoopy, a drugi u udruzi koja vraća osmijeh onima koji su ga izgubili u borbi za egzistenciju. Ciljevi su projekta uspješno ostvareni, studenti su, kako sami kažu, bogatiji za jedno vrijedno iskustvo, a čini se da će iz ove aktivnosti proizaći i pokretanje volontiranja kao inicijative Studentskoga zbora Sveučilišta Jurja Dobrile.