21. siječnja 2022.
NOVOSTI

Održana konferencija o budućnosti Europe

Postavljanje pozornice za budućnost: globalni i regionalni angažman Europske unije sigurnosni i obrambeni aspekti" naziv je Konferencije o budućnosti Europe u organizaciji Ministarstva vanjskih i europskih poslova, Grada Pule i Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, a koja će se održala danas, s početkom u 11 sati u zgradi Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ u Puli. 

Zbog epidemioloških mjera broj sudionika bio je ograničen ograničen te ga je bilo moguće pratiti samo putem video veze , odnosno Zoom poveznice.

Sudionici konferencije bili su Gordan Grlić Radman, ministar vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske, Nikos Dendias, ministar vanjskih poslova Helenske Republike te dr. sc. Ivona Peternel, voditeljica Ureda za međunarodnu suradnju

Pozdravne govore održali su prof. dr. sc. Alfio Barbieri, prorektor, dr. sc. Ivona Močenić, dr. med., zamjenica gradonačelnika Grada Pule i Boris Miletić, župan Istarske županije.

Zanimljivo je kako je pažnju Konferencije preuzeo maturant Pulske gimnazije, Nino Šarić, koji je ministru Grliću Radmanu postavio nekoliko "škaljivih pitanja", pritom kritizirajući njegov rad.