21. studenoga 2019.
NOVOSTI

Otvorene prijave za radionice Projekta SOS

Otvorene prijave za radionice Projekta SOS

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva i ove godine organizira Info dane za udruge u Istri koji će se održati od 25. do 29. studenog.  Info dani za udruge u Istri namijenjeni su organizacijama civilnoga društva, predsjednicima, tajnicima i članovima udruga ali i pojedincima koji razmišljaju i žele pokrenuti neke društvene programe, imaju ideju i želju raditi društveno učinkovite projekte koji će doprinijeti boljem i kvalitetnijem životu u lokalnim zajednicama. Ali i svima koji surađuju s udrugama: ustanovama, institucijama, jedinicama lokalne i regionalne samouprave, studentima i svima ostalima zainteresiranima.

U sklopu Projekta SOS, dio Info dana za udruge u Istri biti će posvećen udrugama i drugim organizacijama koje rade s mladima, pa će se tako održati ciklus edukacija s raznim temama. Imati ćete priliku slušati edukaciju „ABCda za udruge“ koju vodi Helga Možé, upraviteljica Zaklade, a koja će se održati u Puli i Pazinu. Ovaj ciklus edukacija je idealan za one koji pokreću novu udrugu ili one koji su preuzeli vođenje već postojeće organizacije.

Nadalje, za one koji već neko vrijeme djeluju kroz udrugu, željni su novog znanja, napretka u radu udruge i stvaranja novih mogućnosti za udrugu u kojoj djeluju, idealna je radionica Muamera Mujevića, iz Iconis agencije: „Brendiranje u zajednici: projekta, programa, akcije, udruge“.

Nakon usvojenih znanja i vještina s prethodno navedenih edukacija, nužno je i usvojiti znanje o tome kako napisati objavu za medije, društvene medije ili običan dopis, jer upravo time komuniciramo široj zajednici. Praktičnu će radionicu na temu "Medijska pismenost za neprofitni sektor" održati Marijeta Matijaš iz tvrtke Kreacija.

Osim toga, u sklopu Projekta SOS održava se i radionica namijenjena mladim osobama koje razmišljaju o društvenom poduzetništvu. Tom prigodom dolazi nam Teo Petričević iz ACT Grupe koji će govoriti o  poduzetništvu neprofitnih organizacija i pokretanju društvenog poduzeća.

Dodatni upiti o radionicama upućuju se na: zaklada@civilnodrustvo-istra.hr, a prijave su obvezne putem online prijavnice na linku: PRIJAVNICA - Info dani 2019. Više informacija o bogatom programu ovogodišnjih Info dana za udruge u Istri te o samim predavačima možete pronaći na službenim web stranicama Zaklade: http://www.civilnodrustvo-istra.hr/.

Projekt SOS (socijaliziraj - osvijesti - samozaposli) provodi se u partnerstvu Grada Pula-Pola, Zaklade za poticanje partenrstva i razvoja civilnog društva, udruge Alumni FET Pula i Zaklade Slagalica iz Osijeka, a financiran je sredstvima Europske unije iz programa Europski socijali fond.