21. studenoga 2019.
NOVOSTI

Otvorena izložba Marka Človeka u galeriji „Studentski“

Otvorena izložba Marka Človeka u galeriji „Studentski“

U galeriji „Studentski“, u Studentskom domu Pula na adresi Preradovićeva 28a, u srijedu 20. studenog upriličilo se otvaranje izložbe slika mladog pulskog akademskog kipara Marka Človeka. Ova izložba je bila posebna po tome što se obilježila deseta postava u galeriji. Prijašnji umjetnici koji su svoje radove izložili u Studentskom domu bili su: Sanja Simeunović Bajec, Iva Gašparić, Iva Fonović, Alessandra Benčić, Denis Sardoz, Rino Banko, Foto akademija Makina (Hassan Abdelghani), Lara Jugovac i Sara Išić.

Okupljenoj javnosti se prvi obratio ravnatelj Studentskog centra Miodrag Čerina koji je istaknuo kako je ovo već deseta izložba u galeriji „Studentski“. Osim toga, naglasio je kako izložbe postavljene u Studentskom domu budu najposjećenije izložbe u gradu zbog broja studenata koji žive u domu i kroz galeriju prolaze svakodnevno, a izložbu je otvorila profesorica likovne kulture Sanja Simeunović Bajec.

Marko Človek rođen je u Puli gdje je završio Školu primijenjenih umjetnosti i dizajna. Diplomirao je na Akademiji primijenjenih umjetnosti sveučilišta u Rijeci na odsjeku kiparstva gdje je 2017. godine bio demonstrator. Izlagao je na dvije samostalne izložbe: u Labinskom DKC-u Lamparna povodom tripartitne izložbe i Galeriji Cvajner u Puli povodom programa AME te na višeskupnih izložbi od kojih vrijedi izdvojiti: izložba u Kunstverein Langenfeldu (Njemačka) povodom 5.Internationales bildhauersymposium, na 33. Antisalonu mladih, Keramički laboratorij II u izložbenom salonu Izidor Kršnjavi u Zagrebu i Galeriji Juraj Klović HDLU Rijeka, na izložbi “Antika na suvremen način” u Galeriji Cvajner u Puli, te na izložbi San povjerenja – novi istarski divovi u Muzeju Grada Umaga.

Galerija fotografija