18. studenoga 2019.
NOVOSTI

U galeriji "Studentski" izlaže kipar Marko Človek

U galeriji "Studentski" izlaže kipar Marko Človek

 

U srijedu, 20. studenog će s početkom u 19 sati u galeriji Studentski (Studentski dom, Preradovićeva 28A) biti upriličeno otvorenje izložbe pulskog akademskog kipara Marka Človeka. Izložbu će otvoriti profesorica likovne kulture Sanja Simeunović Bajec.

Ujedno, ovom ćemo prigodom obilježiti deseti postav u galeriji Studentski te se prisjetiti radova svih dosadašnjih izlagača, a to su Sanja Simeunović Bajec, Iva Gašparić, Iva Fonović,  Alessandra Benčić, Denis Sardoz, Rino Banko, Foto akademija Makina (Hassan Abdelghani), Lara Jugovac i Sara Išić.

Bit će to prilika za druženje i zakusku u društvu akademskih umjetnika koji su svoje radove tijekom protekle dvije godine predstavili u galeriji Studentski.

 

O autoru:

Marko Človek rođen je u Puli (.25.10.1993.) gdje je završio Školu primijenjenih umjetnosti i dizajna. Diplomirao je na Akademiji primijenjenih umjetnosti sveučilišta u Rijeci na odsjeku kiparstva gdje je 2017. godine bio demonstrator.

Izlagao je na dvije samostalne izložbe: u Labinskom DKC-u Lamparna povodom tripartitne izložbe i Galeriji Cvajner u Puli povodom programa AME te na više

skupnih izložbi od kojih vrijedi izdvojiti: izložba u Kunstverein Langenfeldu (Njemačka) povodom 5.Internationales bildhauersymposium, na 33. Antisalonu mladih, Keramički laboratorij II u izložbenom salonu Izidor Kršnjavi u Zagrebu i Galeriji Juraj Klović HDLU Rijeka, na izložbi “Antika na suvremen način” u Galeriji Cvajner u Puli, te na izložbi San povjerenja – novi istarski divovi u Muzeju Grada Umaga.