20. rujna 2019.
NOVOSTI

Međunarodna znanstvena konferencija FET-a

Međunarodna znanstvena konferencija FET-a

Međunarodna znanstvena konferencija „Tourism, Innovations and Entrepreneurship- Turizam, inovacije i poduzetništvo“ TIE 2019. upriličit će se 27. i 28. rujna na porečkom otoku Sveti Nikola. Organizator je Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“, a konferencija se održava deveti put po redu.

Povodom ovogodišnjeg programa, na FET-u je održana tiskovna konferencija za medije na kojoj su najavljene teme o domaćem i međunarodnom turizmu, inovacijama i poduzetništvu. Okupit će se više od stotinu znanstvenika koji će iznijeti preko osamdeset radova. Osim njih, u programu će sudjelovati i studenti te šira društvena zajednica koja je zainteresirana za teme.

U sklopu obilježavanja Svjetskog dana turizma, za petak 27. rujna je organiziran okrugli stol na kojemu će o turizmu raspravljati nositelji djelatnosti u Hrvatskoj, gospodarstvenici i profesori. Konferenciju su najavili izv. prof. dr. sc. Manuel Benazić, predsjednik Organizacijskog odbora i prodekan za znanstveno-istraživački rad i doc. dr. sc. Dean Sinković, član Organizacijskog odbora, inače prodekan za međunarodnu suradnju i odnose s gospodarstvom FET-a.

Na renomiranoj konferenciji sudjelovat će afirmirani znanstvenici među kojima William Gartner iz SAD-a stručnjak u turizmu, profesorica Dafna Kariv iz Izraela čiji je fokus poduzetništvo te Milford Bateman iz područja financijskih inovacija. Njegov su interes fintech kompanije, online globalni krediti koji dodatno zadužuju prezadužene građane, uglavnom s niskim primanjima.

Fakultet ekonomije i turizma 'Dr. Mijo Mirković' ušao je u svjetski vrh znanstvene literature - časopis 'Economic Research – Ekonomska istraživanja', čiji je pokretač i glavni urednik prof. dr. sc. Marinko Škare - nedavno je uvršten u Current Contents, najpopularniju bazu podataka, relevantnu zbog izuzetno visokih kriterija odabira.