13. rujna 2019.
NOVOSTI

Otvorena izložba slika Sare Išić u Studentskom domu Pula

Otvorena izložba slika Sare Išić u Studentskom domu Pula

U Studentskom domu Pula, u galeriji „Studentski“, 12. rujna je postavljena izložba slika pulske umjetnice Sare Išić. Nazočnima se prvo obratio ravnatelj Studentskog centra Pula- Miodrag Čerina, ponovno naglasivši kako su izložbe u galeriji „Studentski“ najposjećenije u gradu zbog svakodnevnog protoka studenata te domaćih i gostujućih profesora koji borave u Studentskom domu.

Izložbu je otvorila profesorica likovne kulture Sanja Simeunović Bajec kazavši kako je sama tema radova nastala potaknuta prirodom. Slike predstavljaju prirodnu transformaciju gnijezda, a prikazane su „igrom“ tinte i vode.

Oblik gnijezda i njegove transformacije istražuje temeljnim svojstvima vode i tinte, odnosno njihove prozračnosti, želeći tako dobiti lazurnu teksturu i time dočarati svjetlost i prozirnost staklenog oblika. Autorica pritom do željene boje dolazi postupkom kuhanja čavlića, oraha, biljaka i plodova prirode. Ideju toga oblika slikarica želi realizirati u staklu, kao rasvjetni objekt za određeni prostor.

Sara Išić rođena je 1992. godine u Puli gdje je završila Školu primijenjenih umjetnosti i dizajna, smjer slikarstvo. Nastavlja sa obrazovanjem na Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci na odjelu slikarstva. Nakon stečenog zvanja prvostupnika likovne pedagogije, upisuje diplomski studiju Likovne pedagogije Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci. Magistrirala je na odjelu Likovne pedagogije, smjer slikarstvo, 2018. godine. Sudjelovala je na nekoliko skupnih izložbi neke od njih su izložba SuncEEEEE u sklopu 13. festivala znanosti i skupna izložba stakla 2016. godine, objekti od stakla koji su nastali u Zadru u Muzeju antičkog stakla.

Sudjelovala je na projektu Buisness&Art sa izradom statua dobitnicima PRO.PR Awards, gdje izrađenom statuom od stakla osvaja drugo mjesto. Također sudjeluje na skupnoj izložbi Antika na suvremen način IV.  Živi i djeluje u Rijeci.

Galerija fotografija