11. rujna 2019.
NOVOSTI

Upisi u više godine studija FET-a

Upisi u više godine studija FET-a

Upisi u više godine studija Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ započet će u srijedu, 11. rujna i trajat će zaključno do 30. rujna. Studenti se upisuju putem Studomata tek kada polože sve planirane kolegije, jer datumom upisa  sustav izrađuje račun temeljem ostvarenih ECTS bodova – na taj dan.

Upis se sastoji od tri koraka koji su studenti dužni obavezno učiniti. Prvi korak je upis putem Studomata. Studenti koji nisu stekli uvjete upisa u višu godinu, a mogu upisati ponavljanje godine s predmetima iz više godine studija, upisuju ponavljanje godine putem Studomata, dok kolegije s više godine studija upisuju u skladu s ostvarenim ECTS bodovima te njihov popis dostavljaju putem e-maila pripadajuće Sastavnice zajedno s potvrdom o uplati troškova školarine. Studenti koji žele promijeniti studijski smjer neće biti u mogućnosti upis obaviti putem studomata, već se moraju prvo javiti u Ured za studente i obrazovne programe.

Drugi korak se odnosi na uplatu troškova. Upisninu plaćaju svi studenti koji upisuju više godine studija u akademskoj godini 2019./2020. te ona iznosi 200 kuna. Trošak upisa ne snose studenti koji su upisali „apsolventsku godinu“ bez zaostajanja tijekom studija i oslobođeni su plaćanja participacije u troškovima školarine za tu godinu.

Posljednji korak se odnosi na školarinu. Redoviti studenti koji su u akademskoj 2018./2019. godini ostvarili 55 i više ECTS bodova, odnosno 30 ECTS za studente s utvrđenim invaliditetom 60% ili više, oslobođeni su plaćanja troška školarine, dok su redoviti studenti koji su u akademskoj 2018./2019. godini ostvarili od 42 do 54 ECTS boda dužni su prilikom upisa u sljedeću akademsku godinu platiti školarinu utvrđenu pravilnikom u upisu.

Više informacija o upisu u više godine studija FET-a na poveznici: UPUTE-UPISI.