04. rujna 2019.
NOVOSTI

Upis polaznika na programe stjecanja pedagoških kompetencija

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli objavilo je Natječaj za dva programa stjecanja pedagoških kompetencija Centra za kompetencije u obrazovanju. Natječaji su otvoreni do 20. rujna 2019. 

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli organizira programe cjeloživotnog obrazovanja otvorene ljudima svih životnih dobi. U tijeku su upisi na dva programa cjeloživotnoga stručnog usavršavanja i to Program stjecanja pedagoških kompetencija te Program stjecanja pedagoških kompetencija za strukovne učitelje i suradnike u nastavi.

Prvi natječaj namijenjen je osobama koje su završile preddiplomski sveučilišni ili stručni studij, diplomski sveučilišni studij te integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij, kao i četverogodišnji sveučilišni i stručni dodiplomski studij prije uvođenja Bolonjske reforme i rade ili žele raditi u školi. Program stjecanja pedagoških kompetencija u Puli provodi se u sklopu Centra za kompetencije u obrazovanju, a traje jednu akademsku godinu.

Program stjecanja pedagoških kompetencija za strukovne učitelje i suradnike u nastavi je namijenjen osobama koje rade ili žele raditi u nastavi u ustanovama za strukovno obrazovanje, a nemaju pedagoške kompetencije. Pravo upisa na ovaj Program na Sveučilištu imaju osobe koje su sukladno Zakonu o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi i Zakonu o strukovnom obrazovanju stekle preduvjete za zapošljavanje u ustanovama za strukovno obrazovanje, a imaju završeno najmanje srednje obrazovanje.

Prijave za upis na Programe primaju se zaključno do 20. rujna 2019. godine, a detaljnije informacije mogu se dobiti i putem e-pošte imarceta@unipu.hr ili mdikovic@unipu.hr; odnosno telefonom na 052/377-062.