12. kolovoza 2019.
NOVOSTI

IV. Međunarodni Pula Jazz Festival

Četvrti po redu, Međunarodni Pula Jazz Festival upriličit će se od 15. do 17. kolovoza 2019. u ljetnom atriju Doma hrvatskih branitelja. Organizator festivala je udruga “Kulturna inicijativa”, uz podršku lanca hotela Arena Hospitality Group, aviokompanije Red Wings, TZ Grada Pule i Grada Pule.

U ime Grada Pule konferenciji za novinare, održanoj 12. kolovoza, prisustvovao je zamjenik gradonačelnika Grada Pule, Robert Cvek, koji je zahvalio organizatorima što imamo priliku u Gradu poslušati Jazz festival  i što pridonose da Pula bude prepoznata kao Jazz destinacija u svijetu. Dodao je da Pula ima sjajnu generaciju kvalitetnih jazz glazbenika, a to su redom Puležani trombonist i dirigent  Miron Hauser, basista Boris Bošković , Branko Šterpin jazz trubač, Dušan Kranjc pulski bubnjar i klavijaturist Leon Brenko koji su ujedno i priznati dobitnici raznih nagrad.

Uz zamjenika gradonačelnika Roberta Cveka, konferenciji za novinare prisustvovali su i Sanja Cinkopan Korotaj, direktorica Turističke zajednice Grada Pule, Oleg Kireyev, umjetnički direktor festivala, Anna Pankova, izvršna producentica festivala i Milan Rašula ispred udruge „ Kukturna inicijativa.“

Tri romantične noći u  srcu turističke sezone, bit će ispunjene prefinjenim zvucima jazza, bluza i soula. Sjajna glazba, koju će izvoditi vrhunski, svjetski poznati glazbenici iz Slovenije (Goran Bojčevski, Matjaž Mikuletić), Estonije (Alfa Collective), Rusije (Oleg Kireyev), Amerike (Nicolas Bearde, The American Music Project, Keith Javors) i Italije (Bepe Aliprandi), najbolja su pozivnica za sve ljubitelje jazza.

Po tradiciji Festival završava sa velikim jam sessionom u kojem će nastupiti svi izvođači u različitim kombinacijama. Početak koncerata sve tri festivalske večeri je u 20.00 sati. Ulaznice se mogu kupiti na svih prodajnih mestima Eventima. Djeca i mladi do 18 godina, kao i umirovljenici imaju slobodan ulaz.