24. lipnja 2019.
NOVOSTI

U "Studentskom" izložba slika Lare Jugovac

U "Studentskom" izložba slika Lare Jugovac

 

Otvorenje izložbe slika mlade akademske umjetnice Lare Jugovac, održat će se u srijedu, 26. lipnja u galeriji "Studentski" (Studentski dom Pula, Preradovićeva 28a) s početkom u 20 sati. Izložbu će otvoriti profesorica likovne kulture Sanja Simeunović Bajec.

Lara Jugovac rođena je 6.1.1990. godine u Puli. 2008. godine završila je slikarski smjer u Školi primijenjenih umjetnosti i dizajna u Puli, a 2014.  diplomirala na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci (studij likovne pedagogije), stekavši zvanje magistra likovne pedagogije. Tijekom studija sudjelovala je na raznim umjetničkim projektima poput Dana znanosti, kazališnih radionica teatra HKD, snimanja promotivnih dokumentarih videa, te se bavila volonterskim radom s djecom različitih dobnih skupina.Po povratku u Pulu bavila se radom u školi, izlagala na izložbama, te je bila voditelj ili suvoditelj brojnih likovnih radionica.

Bavi se slikarstvom i medijskom umjetnošću te radom na projektima s djecom i mladima, a od 2017. godine surađuje s udrugom „AnimatoRi“- udrugom koja promiče animaciju, te medijsko i filmsko stvaralaštvo, čije je sjedište u Rijeci. Trenutno, u suradnji s udrugom, radi na idejnom oblikovanju i provođenju radionica animacije s djecom osnovnoškolskog uzrasta, u sklopu projekta „Europska prijestolnica kulture 2020.“