04. siječnja 2019.
NOVOSTI

Potpisani ugovori o dodjeli studentskih stipendija u Komunalnoj palači Grada Pule

Potpisani ugovori o dodjeli studentskih stipendija u Komunalnoj palači Grada Pule

Robert Cvek, zamjenik gradonačelnika Pule, zajedno sa Elvirom Krizmanić Marjanović, pročelnicom Upravnog odjela za društvene djelatnosti, dana 3. siječnja 2019. podijelio je studentima ugovore o stipendijama za akademsku godinu 2018./2019. Svečana dodjela stipendija pulskim studentima upriličila se u Gradskoj vijećnici.

Ove godine je Grad dodijelio 146 stipendije za izvrsnost u iznosu od 500 kuna. U proračunu je za to predviđeno 600 tisuća kuna. Kao i svake godine, Grad dodjeljuje i stipendije za studente slabijeg socio-ekonomskog statusa. Prema tome će se davati 400 kuna studentima koji studiraju u Puli te 800 onima koji studiraju izvan Pule.

Među studentima koji su dobili stipendiju nalaze se i oni koji studiraju u drugim gradovima u Hrvatskoj, u inozemstvu, ali i oni koji studiraju u svom mjestu prebivališta jer vide akademski potencijal i u Gradu Puli.

Zamjenik gradonačelnika se obratio studentima prigodnim riječima: „U ime Grada Pule i svoje osobno čestitam vam na zasluženim stipendijama. Znanje je nešto najvrjednije što čovjek posjeduje i to je nešto što vam nitko ne može oduzeti. Budite i dalje ustrajni na svom putu i želim vam uspješan nastavak studiranja, a na nama je obaveza da vam i dalje osiguramo uvjete kako bi po završetku studiranja ostali u Puli ili se u nju vratili i svojim je stečenim znanjem dodatno obogatili“.