29. studenoga 2018.
NOVOSTI

Studenti diplomskih studija FET-a u posjeti Poreču i Rovinju

Studenti diplomskih studija FET-a u posjeti Poreču i Rovinju

Studenti diplomskih studija Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković, prošloga su tjedna u sklopu kolegija Programi i fondovi europske unije te Urbana ekonomika posjetili gradske uprave Poreča i Rovinja. Studeni su bili predvođeni profesoricom dr. sc. Ines Kersan-Škabić te docenticom dr. sc. Lelom Tijanić.

U Poreču, zamjenik gradonačelnika Elio Štifanić predstavio je neke od najznačajnijih porečkih EU projekata i iskustva Poreča u povlačenju sredstava iz EU fondova.

„Grad se prijavljuje na sve otvorene natječaje a u prošloj godini povukli smo sredstva iz EU za izgradnju reciklažnog dvorišta, ceste Garbina-Valkarin, projekt kazališta za osobe starije od 54 godine i za nabavu električnih vozila za potrebe našeg komunalnog redarstva.“-rekao je zamjenik gradonačelnika.

Morena Mičetić Fabić, pročelnica za opću upravu i gospodarstvo grada Poreča, nadležnog za EU fondove, upoznala je studente s detaljima provedbe EU projekta i važnosti projekata u komunalnom, infrastrukturnom i kulturnom razvoju Poreča.

Nakon toga, studenti su posjetili grad Rovinj. Tamo ih je ugostio tamošnji gradonačelnik Marko Paliaga koji je predstavio strateški Projekt prikupljanja, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda u Rovinju sufinanciran od strane Europske unije.

 

Galerija fotografija