20. studenoga 2018.
NOVOSTI

Otvoren natječaj programa „Erasmus+“ za ljetni semestar

Otvoren natječaj programa „Erasmus+“ za ljetni semestar

Sveučilište Jurja Dobrile, dana 23. listopada 2018., raspisalo je Natječaj za dodjelu financijskih potpora i mobilnost na visokoškolskim institucijama za ljetni semestar akademske godine 2018./2019.

Odlazak na inozemnu visokoškolsku instituciju uključuje studijski boravak koji se sastoji od slušanja kolegija i polaganja ispita. Za vrijeme mobilnosti student je obavezan upisati minimalno 25 ECTS bodova po semestru, kako je definirano Pravilnikom o međunarodnoj mobilnosti Sveučilišta.

Prijave na natječaj se primaju zaključno do 20. studenog 2018. godine.

Studentska mobilnost za studijski boravak može se ostvariti u trajanju od puna 3 mjeseca do najviše 12 mjeseci, s time da se preporuča na mobilnosti provesti jedan semestar. U tom razdoblju student ima vremena odslušati predavanja i položiti ispite.

Na razmjenu se mogu prijaviti svi studenti Sveučilišta koji su u trenutku odlaska na mobilnost upisani u najmanje drugu godinu preddiplomskog/ integriranog studija, prvu godinu diplomskog ili prvu godinu poslijediplomskog studija.

Na Natječaj se mogu prijaviti i izvanredni studenti uz uvjet da za vrijeme mobilnosti pohađaju redovni studij na izvanrednoj instituciji, u punom vremenu.

Uvjet za prijavu na natječaj je da student ima prosjek ocjena iz svih godina najmanje 3,50. Studenti s nižim prosjekom ocjena mogu se prijaviti uz pisanu preporuku jednog profesora. Studenti s prosjekom ocjena nižim od 3,0 mogu se prijaviti uz pisanu preporuku dva profesora. Pisana preporuka mora biti dostavljena u roku zajedno sa ostalom natječajnom dokumentacijom.

Mobilnost je moguće realizirati na visokoškolskim institucijama i organizacijama u državama članicama Europske unije, a to su: Austrija, Belgija, Bugarska, Cipar, Češka, Danska, Estonija, Finska, Francuska, Njemačka, Grčka, Madžarska, Irska, Italija, Latvija, Litva, Luksemburg, Malta, Nizozemska, Poljska, Portugal, Rumunjska, Slovačka, Slovenija, Španjolska, Švedska i Velika Britanija. Osim u ovim zemljama, moguće se prijaviti za razmjenu na Island te u Lihtenštajn, Norvešku, Makedoniju ili Tursku.

Tekst natječaja i svu vezano dokumentaciju moguće je preuzeti na poveznici: Natječaj za mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka u okviru programa Erasmus+ za ljetni semestar akademske godine 2018./2019.