25. listopada 2018.
NOVOSTI

Gostujuće predavanje Marije Brajdić Vuković na FET-u

Gostujuće predavanje Marije Brajdić Vuković na FET-u

U četvrtak, 25. listopada, upriličiti će se gostujuće predavanje dr.sc. Marije Brajdić Vuković na Fakultetu ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković”. Predavanje pod nazivom “Ekologija i pravda”, koje je organizirano u sklopu projekta Zelena knjižnica, započet će u 17 sati.

Ulaz je slobodan za sve studente i ostalu zainteresiranu javnost, a organizatori su Fakultet ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković” te Društvo bibliotekara Istre.

Gostujuća predavačica izložit će dvije povezane teme. Uvodno će biti prezentirani neki aspekti problema ekologije i pravde, a potom će biti govora o problemima društva u kontekstu klimatskih promjena.

Marija Brajdić Vuković docentica je na Hrvatskim studijima sveučilišta u Zagrebu, doktorica znanosti i viša znanstvena suradnica u području društvenih znanosti, polju sociologije. Metodologinja je društvenih istraživanja, a specifične teme kojima se bavi povezane su s ulogom znanosti i tehnologije u društvenim promjenama općenito, i klimatskim promjenama specifično.

Više informacija o projektu Zelene knjižnice i o samoj predavačici na poveznici- Marija Brajdić Vuković: “Ekologija i pravda”.