13. rujna 2018.
NOVOSTI

Nova usluga za studente: e-Razmjena studentskih ocjena

Nova usluga za studente: e-Razmjena studentskih ocjena

Na portalu e-Građani pokrenuta je nova usluga za sve studente visokih učilišta pod nazivom „e-Razmjena studentskih ocjena“ . Mrežu EMREX, čija je svrha poticanje studentske mobilnosti i osnaživanje studenata  da učinkovitije kontroliraju vlastite studentske podatke i njihovu razmjenu, posebice izvan granica svoje države, omogućili su Agencija za znanost i visoko obrazovanje te Ministarstvo uprave.

Nova usluga služi za jednostavniji postupak razmjene ocjene, budući da će sada sami studenti moći zatražiti elektronički prijepis ocjena i učitati na mrežnu stranicu visokog učilišta na koji odlaze na studentsku razmjenu. U slučaju kada visoko učilište nije član EMREX-a, a prihvaća digitalne zapise, student može dostaviti elektronski potpisani dokument preuzet s mrežne stranice e-Građani. Po povratku s razmjene, ocjene također mogu učitati na mrežnu stranicu matične institucije.

Osim elektroničke razmjene studentskih ocjena, na portalu e-Građani, dostupna je još jedna usluga AZVO-a - mogućnost prijava na diplomske studijske programe visokih učilišta u Hrvatskoj, a od sljedeće godine i mogućnost prijava na preddiplomske i integrirane studijske programe visokih učilišta u Hrvatskoj.

Pristupiti uvidu u ocjene moguće je na portalu- e-Građani.