10. rujna 2018.
NOVOSTI

Najavljena međunarodna znanstvena konferencija „The State of Capitalism and the State of Political Economy“ na FET-u

Najavljena međunarodna znanstvena konferencija „The State of Capitalism and the State of Political Economy“ na FET-u

U ponedjeljak, 10. rujna, na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ upriličila se konferencija za medije povodom održavanja međunarodne znanstvene konferencije „The State of Capitalism and the State of Political Economy“. Znanstvena konferencija, čiji je domaćin i suorganizator FET, održati će se od 12. do 14. rujna 2018. godine.

Na konferenciji za medije prisustvovali su prodekani FET-a izv. prof. dr. sc. Manuel Benazić i doc. dr. sc. Dean Sinković, te predstavnica organizatora dr.sc. Ourania Dimakou, koji su predstavili opsežan program predviđenih panel rasprava i predavanja.

Riječ je o jednoj od najvećih ovogodišnjih europskih konferencija na kojoj se očekuje oko 350 sudionika u organizaciji IIPPE- International Initiative for Promoting Political Economy i FET-a, domaćina koji suorganizacijom podržava kritičke ekonomije i misli.

Program započinje u utorak 11. rujna 2018. godine predkonferencijskom radionicom za doktorande, a službeno otvaranje i sesije započinju u srijedu 12. rujna, te završavaju u petak 14. rujna 2018. godine. Tijekom konferencijskih dana bit će održano sveukupno devet sesija koje će se svakodnevno paralelno odvijati u svim dvoranama FET-a, uključujući i video projekcije. U okviru sesija preko tristo izlagača izložit će jednako toliko tema, a u holu Fakulteta bit će izložene i knjige. Konferenciju će otvoriti dekan FET-a izv.prof.dr.sc. Robert Zenzerović.

Središnji dio konferencije bit će usmjeren na stanje kapitalizma i političke ekonomije, a namjera je potaknuti interes upravo prema političkoj ekonomiji, interdisciplinarnosti, povijesti političke i ekonomske misli, kritici tekuće politike i vođenja ekonomije te aktivizmu.

Plenarnu sesiju predviđenu za srijedu održat će eminentni profesori Ben Fine i Andrew Brown, dok će govornici zaključne sesije u petak biti gostujući profesor FET-a Milford Bateman, te renomirani professor emeritus Soumitra Sharma.

Galerija fotografija