07. rujna 2018.
NOVOSTI

Pulski studenti sudjeluju na VII. Međunarodnom festivalu studenata koji uče ruski jezik „Druzja, prekrasen naš sojuz!“

Pulski studenti sudjeluju na VII. Međunarodnom festivalu studenata koji uče ruski jezik „Druzja, prekrasen naš sojuz!“

Studenti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli koje vodi Irena Mikulaco, nastavnica ruskoga jezika, voditeljica Centra „Institut Puškin“ i predsjednica Hrvatskoga društva nastavnika ruskoga jezika i književnosti, ove godine odlaze na Crnomorsku obalu u Kamčiju, Bugarska.

Povod odlaska je VII. Međunarodni festival studenata koji uče ruski jezik „Druzja, prekrasen naš sojuz!“, koji će ove godine okupiti 24 studentske skupine s europskih i azijskih sveučilišta. Program festivala će se upriličiti od 10. do 16. rujna na lječilišno- zdravstvenom kompleksu „Kamčija“.

Program festivala bit će ispunjen različitim događanjima, predavanjima, kreativnim radionicama, treninzima, seminarima, kvizovima, natjecanjima i upoznavanjem s različitim nacionalnim kulturama zemalja sudionica. Organizatori su se potrudili ne samo da ispune obrazovno-kulturni program već su i stavili naglasak na popularizaciju sporta i zdravog načina života.

Stihove «Друзья! Прекрасен наш союз!», napisao je A. S. Puškin 1825. godine i postale su sloganom Europskog studentskog festivala, koji je 1. puta održan 2009. godine u Krakovu, a sada je prerastao u međunarodni i od 2015. godine održava se u Bugarskoj.

Budući stručnjaci sa znanjem ruskoga jezika moći će steći nova znanja iz ruskoga jezika, a za voditelje studentskih skupina bit će organiziran program usavršavanja.