07. rujna 2018.
NOVOSTI

Otvorena izložba skulptura kiparice Ive Fonović u Studentskom domu Pula

Otvorena izložba skulptura kiparice Ive Fonović u Studentskom domu Pula

U Studentskom domu Pula, u galeriji „Studentski“ (Preradovićeva 28 A), početkom je rujna postavljena izložba akademske kiparice Ive Fonović.

Prilikom otvaranja izložbe, autorica se nazočnima obratila govoreći o trendovima u kiparstvu i novim materijalima koje je koristila pri izradi izloženih djela. U uvodnom govoru istaknuta je važnost spajanja studentskog života i umjetnosti na ovaj način.

Iva Fonović rođena je u Požegi 1981. godine. 2010. godine magistrirala je kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi profesora Mire Vuce. Radi u Školi primijenjenih umjetnosti i dizajna u Puli kao profesorica stručnih predmeta i članica je udruga HDLU Istre i Krater. Aktivno izlaže i sudjeluje na radionicama od 2007. godine u Hrvatskoj i inozemstvu. Svojem radu pristupa istraživački uvijek ispipavajući mogućnosti novih materijala i tehnika.

Njezini radovi idejno podrazumijevaju pitanja prolaznosti, dvojbi, svjesnosti  o mogućnostima i utjecaju pojedinca općenito.  Kroz formu je to izraženo igrom asocijacija, variranjem oblika, fluidnošću i fleksibilnošću forme. Tekstura, boja i materijali u funkciji su naglašavanja sintetičnosti sadašnjosti. Polazišni motiv „mrtve prirode“ ima svoju prevagu u idejnom smislu. Odnosi se na posljedice čovjekova utjecaj na okoliš koje su rezultat života u trenutku, u iskrivljenoj stvarnosti života marketinškim mitovima.

U predvorju Studentskog doma Pula ove jeseni biti će izloženi radovi: „Doubt“, „Venera“ i „Future nature“.

Galerija fotografija