05. rujna 2018.
NOVOSTI

Otvorenje izložbe kiparice Ive Fonović u galeriji Studentskog doma Pula

Otvorenje izložbe kiparice Ive Fonović u galeriji Studentskog doma Pula

U četvrtak, 6. rujna, upriličiti će se otvorenje izložbe skulptura akademske kiparice Ive Fonović u galeriji Studentskog doma Pula. Svečano predstavljanje izložbe započinje u 20 sati na adresi Preradovićeva 28A.

Iva Fonović rođena je u Požegi 1981. godine. 2010. godine magistrirala je kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi profesora Mire Vuce. Radi u Školi primijenjenih umjetnosti i dizajna u Puli kao profesorica stručnih predmeta i članica je udruga HDLU Istre i Krater. Aktivno izlaže i sudjeluje na radionicama od 2007. godine u Hrvatskoj i inozemstvu. Svojem radu pristupa istraživački uvijek ispipavajući mogućnosti novih materijala i tehnika.

Njezini radovi idejno podrazumijevaju pitanja prolaznosti, dvojbi, svjesnosti  o mogućnostima i utjecaju pojedinca općenito. Kroz formu je to izraženo igrom asocijacija, variranjem oblika, fluidnošću i fleksibilnošću forme. Tekstura, boja i materijali u funkciji su naglašavanja sintetičnosti sadašnjosti. Polazišni motiv „mrtve prirode“ ima svoju prevagu u idejnom smislu. Odnosi se na posljedice čovjekova utjecaj na okoliš koje su rezultat života u trenutku, u iskrivljenoj stvarnosti života marketinškim mitovima.

U predvorju Studentskog doma Pula biti će izloženi radovi: „Doubt“, „Venera“ i „Future nature“.