07. rujna 2018.
NOVOSTI

Novi preddiplomski studiji na pulskom Sveučilištu od ove jeseni

Novi preddiplomski studiji na pulskom Sveučilištu od ove jeseni

Sveučilište Jurja Dobrile od akademske godine 2018./2019. uvodi tri nova smjera. Tako će se od ove godine pulski studenti imati priliku upisati na arheologiju, anglistiku te na kulturu i turizam s talijanskim jezikom.

Preddiplomski dvopredmetni sveučilišni studiji Arheologija i Engleski jezik i književnost mogući su u kombinaciji sa svim drugim smjerovima na Filozofskom fakultetu. Arheologiju i Engleski jezik je moguće studirati sa studijima povijesti, hrvatskog, latinskog, talijanskog ili japanskog jezika i književnosti, ili arheologiju i anglistiku zajedno. U ovakvim kombinacijama studiji donose 180 ECTS-a, a otvoreno je po 35 upisnih mjesta.        

Sveučilišni studiji Kultura i turizam s talijanskim jezikom i kulturom ima 20 slobodnih mjesta za redovne studente. Osim toga omogućeno je primanje po jednog stranog studenta, starijeg od 25 godina, za svaki preddiplomski studij.

Preddiplomski studij arheologije traje tri godine, na upisu se boduju srednjoškolske ocjene iz povijesti i povijesti umjetnosti te s državne mature uspjeh na ispitu iz hrvatskog i stranog jezika i jednog izbornog predmeta. Završetkom studija stječe se zvanje sveučilišnog prvostupnika arheologije, a za tri godine Sveučilište se priprema otvoriti i diplomsku razinu studija.

Prijave, koje se obavljaju online putem Središnjeg prijavnog ureda, moguće je podnijeti do 19. rujna kada će na stranicama Sveučilišta izaći konačne rang- liste. Upisi u diplomske studije započeti će 24. rujna i trajati do kraja mjeseca.