29. kolovoza 2018.
NOVOSTI

Obilježavanje 10-te godišnjice smrti Dina Dvornika u Pomidoru

Obilježavanje 10-te godišnjice smrti Dina Dvornika u Pomidoru

Ovoga petka, 31. kolovoza, upriličiti će se nastup Dino Dvornik Tribute Banda u Pomidoru s početkom od 22 sata. Dino Dvornik Tribute osnovan je 2008. godine, povodom preranog odlaska hrvatskog kralja funka, Dina Dvornika. Na inicijativu njegove supruge Danijele, okupili su se neki od ponajboljih glazbenika na ovim prostorima, Dinini uski suradnici, i oživili njegov duh na najvjerniji i najbolji mogući način.

Dino je iza sebe ostavio pregršt hitova, koji kroz ovaj bend žive i dan danas. Virtuozi koji čine ovaj bend, redom su svi višestruko nagrađivani glazbenici s pozicijama u puno etabliranih i poznatih bendova, a s Dinom su svirali u raznim vremenskim periodima, od Songkillersa do 4funka. 

Krenimo redom: na bubnjevima se nalazi Damir Šomen, koji je apsolutni vladar funk glazbe i koji je uz basistu Zvonimira Bučevića – Buča jedan od originalnih članova Songkillersa, koji su 1995. godine snimili jedini Dinov live album, Live in Munchen. Za klavijaturama se nalazi dugogodišnji Dinov kolega Jurica Leikauff, član grupe 4funk koja ga je pratila posljednjih 10 godina karijere. Na gitari se nalazi Zoran Jäger Jex, glavni član grupe The Bastardz, koji je s Dinom usko surađivao u studio i na stageu. Na saksofonu je Ivica Premelč, glavni član Dino Dvornik Tribute benda, također bivši suradnik Songkillersa iz kasnijeg perioda benda.  Za vokal je zadužen Nikola Marjanović, koji je poznat mnogima iz grupa Sane i Radio Luxemburg, a može se pohvaliti zapaženim obradama Dinovih pjesama s grupom Sane. Bendu će se za ovu prigodu pridružiti i njihov prijatelj, vrsni, domaći gitarist Alen Špada.

Za ovu prigodu biti će postavljena posebna bina, vanjski šank, a ulazak na koncert je za sve posjetitelje slobodan.  Prije početka i nakon koncerta goste će zabavljati Dj Kedžo poznatim funky remixevima.