22. kolovoza 2018.
NOVOSTI

Najava ‘‘Classical Music Festivala’’ u Puli

Najava ‘‘Classical Music Festivala’’ u Puli

Konferencija za medije povodom ovogodišnjeg trećeg izdanja ‘‘Classical Music Festivala’’ upriličila se u četvrtak, 16. kolovoza, u Gradskoj palači. Pod pokroviteljstvom Grada Pule festival će se održati od 20. do 25. kolovoza.

Pročelnica Upravnog odjela za kulturu, Jasmina Nina Kamber, je prisustvovala u konferenciji u ime Grada, dok su u ime organizatora tu bile ravnateljica Classical Music Festivala i predsjednica Istarskog kulturnog sabora Andrea Milohanić i Antonella Mendiković, asistentica Classical Music Festivala.

Svrha samog festivala je približiti ovu vrstu glazbe većem broju ljudi zbog čega će se klasična glazba izvoditi na ležerniji i humorističan način. Treće izdanje Festivala ugostiti će 50 umjetnika iz 10 zemalja.

 „Classical Music Festival“ će započeti 20. kolovoza u 21 sat na krovu pulskog Kaštela. Naziv prvog koncerta je „Love me Bach“ čiji će izvođač biti ansambl Responsorium.

Drugog dana se Festival nastavlja u MMC Luki u 21 sat uz Večer „Postopration recovery“ koji će ugostiti James Bondovske operna scene u kojima će nastupiti srpski operni izvođači uz klavirsku pratnju Sandre Vešligaja.

Koncert pod nazivom „Musictravel: Bach off“ započeti će u srijedu 22. kolovoza u 21 sat na Staroj autobusnoj stanici. Tada će biti moguće čuti spoj klavire i violine u izvedbi gostiju iz Latvije.

U četvrtak, 23. kolovoza, program započinje u 11 sati u Parku Kralja Krešimira, kada je predviđen koncert za djecu pod nazivom „Absoflutely delicious“.

Urnebesna koncertna večer ''Bachstringboys'' koju će upriličiti gitaristički kvartet Apeiron održati će se 24. kolovoza u 21 sat u koncertnoj dvorani iza Augustvog hrama

Zatvaranje festivala održati će se na Forumu 25. kolovoza, u 21 sat. Petosatni glazbeno koncertni maraton uveličati će Percussion Euphoria- udaraljkaši iz Slovenije, Woodwinds soundsnack-spoj klarineta i harmonike, Six on piano- fussion klasičnog repertoara za šest ruku na klaviru, Musicoholic fussion - šaroliki glazbeni stilovi te Istria's young musicians -kutak za mlade istarske glazbenike.