13. srpnja 2018.
NOVOSTI

Finale Svjetskog nogometnog prvenstva u pulskoj Areni

Finale Svjetskog nogometnog prvenstva u pulskoj Areni

Povijesna utakmica finala nogometnog prvenstva između reprezentacija Hrvatske i Francuske na rasporedu je u nedjelju, 15. srpnja u 17 sati. Izravni prijenos utakmice moći će se pratiti u pulskoj Areni putem velikog LED ekrana veličine 12x7 metara. Prije početka same utakmice DJ Londero će se pobrinuti za dobru atmosferu.

Ulaz u Arenu je besplatan, a vrata se otvaraju u 15 sati. Od tada će vrijediti i posebna regulacija prometa te će ulice u okolici Arene biti zatvorene za sav promet.

Finalnu utakmicu Svjetskog nogometnog prvenstva na konferenciji za novinare najavio je pulski gradonačelnik Boris Miletić: „Sa zadovoljstvom mogu najaviti da će u nedjelju u pulskoj Areni biti organiziran izravan prijenos finalne utakmice Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, između reprezentacija Hrvatske i Francuske. Jedan od najvažnijih sportskih trenutaka u modernoj povijesti Hrvatske, u Puli će brojni navijači na velikom LED ekranu moći pratiti u fenomenalnom ambijentu naše Arene. Vjerujem kako će ovo svima biti događaj za pamćenje, stoga pozivam sve navijače da nam se pridruže u slavlju“

Tom je prigodom gradonačelnik zahvalio svima koji sudjeluju u organizaciji, u prvom redu vodstvu Pulskog filmskom festivalu na razumijevanju budući da u subotu, 14. srpnja, započinje 65. izdanje filmskog festivala. Ravnateljica Pulskog filmskog festivala Gordana Restović naglasila je kako se projekcije filma koje su bile na rasporedu u sklopu Pulskog filmskog festivala tog dana neće održati u Areni, već se prikazati isti dan, ali u Istarskom narodnom kazalištu, Gradskom kazalištu Pula.

PU Istarska poziva sve navijače i posjetitelje da dostojanstveno i s ponosom prate i podrže našu reprezentaciju. Policija apelira na navijače da vode računa i o sigurnosti, kako vlastitoj, tako i drugih osoba te da se prilikom praćenja utakmice ponašaju civilizirano i navijaju korektno, bez izazivanja incidenata.

Pokrovitelji prijenosa su Grad Pula, Pulski filmski festival i Turistička zajednica Pule, uz partnere Arheološki muzej Istre, Arena Hospitality Group, Ara Electronic i Jadransko osiguranje.