05. srpnja 2018.
NOVOSTI

Upisi u prve godine preddiplomskih i diplomskih studija na FET-u

Upisi u prve godine preddiplomskih i diplomskih studija na FET-u

U utorak, 3. srpnja, upriličila se tiskovna konferencija za novinare na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ na kojoj su predstavnici fakulteta predstavili mogućnosti upisa studenata na preddiplomske i diplomske studije iz ekonomije i poslovne ekonomije.

Prijave za 365 studenata na šest studijskih programa otvorene su do 16. srpnja 2018, a moguće je upisati smjerove: financijski menadžment, marketinško upravljanje, menadžment i poduzetništvo, informatiku te turizam.

 „Uvijek s ponosom ističemo da su naši studijski programi zaista usmjereni prema studentima. Iako je naš fakultet dio jednog regionalnog sveučilišta, privlačimo sve veći broj studenata iz drugih županija, a ponosni smo i na činjenicu što imamo rastući broj studenata koji dolaze iz inozemstva. Upisom nekog od studijskih usmjerenja, maturantima se otvaraju ne samo vrata svijeta ekonomije u kojem vladaju posebne zakonitosti kojima smo svakodnevno okruženi, a koje često ne razumijemo dovoljno, već i mogućnost stjecanja specifičnih znanja u interakciji s poslovnim subjektima iz okruženja putem stručne prakse. Imamo i studentske praktikume - i to je jedan od iskoraka koje je naš fakultet učinio u zadnje vrijeme, a moramo napomenuti i našu dugogodišnju suradnju s inozemnim partnerskim institucijama iz 20-ak zemalja diljem svijeta - u kojima naši studenti također mogu provesti jedan dio svog akademskog obrazovanja zahvaljujući programu Erasmus+“ -istaknuo je dekan FET-a Robert Zenzerović.

Osim formalnog obrazovanja na FET-u je moguće i osnovati svoju tvrtku. SPIN- Studentski poduzetnički inkubator je na raspolaganju za sve poduzetne studente. Studenti u okviru SPIN-a mogu, pod vodstvom mentora, razrađivati svoju poduzetničku ideju i pokrenuti samostalno poduzeće.

Tu su i brojne znanstveno-istraživačke aktivnosti u kojima, uz profesore, mogu sudjelovati i studenti, bilo da se radi o pisanju znanstvenih članaka i radova ili o sudjelovanju na znanstvenim konferencijama i projektima, a tu su i razne sportske aktivnosti kojima se studenti mogu baviti u slobodno vrijeme.

Prodekanica za nastavu i upravljanje kvalitetom Ksenija Černe istakla je kako uvjeti upisa na preddiplomske sveučilišne studije ostaju isti kao i do sada, a one zadnje bodove koji im još nedostaju za upis maturanti će saznati 11. srpnja kada će biti objavljeni rezultati ispita državne mature. Istog dana u 14 sati bit će objavljena i privremena rang lista za upis na FET, dok se objava konačnih rang lista očekuje 16. srpnja, te bi se s upisima počelo 18. srpnja. Sve ove i druge informacije, maturanti mogu pratiti na internet stranicama FET-a, kao i na drugim mrežnim stranicama koje vrijedi pratiti: postani-student.hr, ncvvo.hr, studij.hr i unipu.hr.

 „Pula polako postaje pravi studentski grad, jer osim što imaju na raspolaganju novi studentski dom i menzu, a u pripremi je i proširenje tih smještajnih kapaciteta zbog sve veće potrebe za njima, našim se studentima u Puli i Istri nudi veća mogućnost za zaposlenje, kako tijekom praznika, tako i nakon studija. Ono što uvijek naglašavamo, i iza toga stojimo, jest da Fakultet ekonomije i turizma ima namjeru postati društveno odgovoran centar izvrsnosti u visokom obrazovanju i znanosti te središte poticanja inovativnosti, poduzetničke kulture i samozapošljavanja. Jako smo ponosni na naše četiri studentske firme koje su pokrenute u sklopu našeg poduzetničkog inkubatora, a nadamo se da ćemo dobiti još mnogo zainteresiranih i ambicioznih studenata koji će doći sa svježim idejama i entuzijazmom. Mi smo uvijek tu za njih da im pomognemo da se realiziraju“- kazao je Zenzerović.