08. lipnja 2018.
NOVOSTI

Na FET-u promovirani sveučilišni specijalisti i doktori znanosti

Na FET-u promovirani sveučilišni specijalisti i doktori znanosti

Svečana promocija sveučilišnih specijalista i doktora znanosti održana je u četvrtak, 7. lipnja na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“. Diplomu je primilo sveukupno 16 sveučilišnih specijalista, od toga devet sveučilišnih specijalista europskih integracija, regionalnog i lokalnog ekonomskog razvoja, sedam sveučilišnih specijalista ljudskih resursa i društva znanja te osam doktora znanosti.

Rektor Sveučilišta u Puli prof. dr. sc. Alfio Barbieri, je nakon izvedbe himne, održao prigodan govor. „Postotak znanstvenika u Hrvatskoj zaostaje za europskim standardima i zato s ovim najvišim akademskim stupnjem nosite i teret odgovornosti. Vaše Sveučilište puno očekuje od vas, vaši su vam profesori prenijeli znanje i iskustva s namjerom da ona budu tek polazište na nikad dovršenom putovanju u svijet znanosti, u vama smo htjeli potaknuti želju i hrabrost da se suočite s najzahtjevnijim izazovima, odlučnost da ne odstupite pred najtežim zaprekama i ljubav za koju se nadamo da će vas pratiti u svom pozivu.“- poručio je rektor Barbieri.

Osim rektora, svečanoj su promociji prisustvovali dekan Fakulteta ekonomije i turizma Robert Zenzerović, prorektorica za studente, obrazovne programe i suradnju Nevenka Tatković i voditeljice doktorskih studija Marija Bušelić, Danijela Križman i Ines Kersan Škabić.

Poslijediplomski specijalistički studij "Ljudski resursi i društvo znanja" završili su: Antonela Frank Medica, Milka Jašić, Ines Kovačić Drndić, Emina Lekić, Jasna Mašinović Puh, Marina Mitrović i Tina Škuflić.

Poslijediplomski specijalistički studij "Europske integracije, regionalni i okvirni ekonomski razvoj" završili su: Dunja Babić, Goran Božić, David Demanuele, Lida Dolenec, Tina Dužman Milovan, Barbara Floričić, Ljubinka Kljaić, Marija Plesec Pongrac i Ksenija Štambuk Zajec.

Doktorski studij u polju ekonomije završili su: Suzana Alfić, Besim Agušaj, Ana Čuić Tanković, Igor Ivanović, Katarina Justić Jozičić, Katarina Kostelić, Sanja Radolović i Valter Šarić.

Doktorski studij "Nova ekonomija" završila je Sanja Radolović.