04. lipnja 2018.
NOVOSTI

Ovotjedna Radio x-ica putuje Hrvatskom!

Ovotjedna Radio x-ica putuje Hrvatskom!

Studentska radijska emisija- Radio x-ica emitira se svakog utorka na valovima Radio Pule (100,0 MHZ)  od 20 do 22 sata. Emisiju vode i uređuju Matea Glavinić i Mateja Kelemenić.

Emisiju je moguće uživo pratiti preko internetske stranice Radio Pule ili preko radija. Prilozi iz emisije se mogu poslušati idući dan na web stranici Radio Pule.

Tema ovog utorka 5. lipnja biti će „Dani ruskog jezika i kulture“. U sklopu ove manifestacije radio voditeljice posjetile su Zadarsko sveučilište i razgovarale s doktoricom znanosti Eugenijom Čuto. Osim toga, u ovotjednoj emisiji biti će moguće poslušati intervju s dr. sc. Milicom Mihaljević koja je gostovala na Filozofskome fakultetu u Puli i govorila o Hrvatskim jezičnim sadržajima na mreži.

Također biti će riječi o terenskoj nastavi studenata povijesti s Pulskog sveučilišta.

Urednice emisije Glavinić i Kelemenić provele su istraživanje među studentima na temu hrvatskih jezičnih sadržaja na internetu, a rezultate provedene ankete moguće je poslušati ovog utorka u emisiji.

Kao i svakog puta, uz sve navedeno, Radio x-ica predstaviti će događaje u gradu koji slijede u narednom tjednu te izdvojiti neke oglase za studentske poslove.