15. lipnja 2018.
NOVOSTI

Sveučilište Jurja Dobrile: objavljen natječaj za upis studenata u prve godine studija za akademsku godinu 2018./2019.

Sveučilište Jurja Dobrile:  objavljen natječaj za upis studenata u prve godine studija za akademsku godinu 2018./2019.

Otvoren je natječaj Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli za upis studenata u prvu godinu sveučilišnih preddiplomskih studija, prvu godinu integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija i prvu godinu stručnih studija u akademskoj godini 2018./2019.

Prijave za upis moguće je poslati u ljetnom ili u rujanskom roku. Za ljetni upisni rok najkasnije do 16. srpnja 2018. do 15:59 sati, a za rujanski rok do 19. rujna 2018. do 15:59 sati.

Prijave za rujanski rok primat će se samo za one studijske programe na kojima će ostati slobodnih mjesta nakon završenih upisa u ljetnom upisnom roku.  Broj slobodnih mjesta za jesenski razredbeni rok objavit će se na oglasnim pločama i internetskim stranicama sastavnica, na mrežnim stranicama Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli te na stranicama www.postani-student.hr

Osim prijave za razredbeni postupak i upis koji u NISpVU elektronički unose pristupnici, za one koji po prvi puta upisuju Fakultet u taj sustav treba unijeti i sljedeće dokumente i posebne podatke: domovnicu, Hrvati koji nisu državljani Republike Hrvatske prilažu dokaz o hrvatskoj narodnosti, rodni list te ocjene svih predmeta iz svih razreda srednje četverogodišnje škole.

Na sveučilišnom studiju Ekonomije i Poslovne ekonomije Fakulteta ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković” slobodno je ukupno 280 mjesta za redovne studente te 70 za izvanredne. Na Filozofskom fakultetu u Puli za čak 24 smjera slobodno je 184 mjesta, od toga će dvopredmetne studije biti u mogućnosti upisati 112 studenata. Fakultet za interdisciplinatne, talijanske i kulturološke studije prima ukupno 92 redovna studenta i to njih 12 na smjer Talijanski jezik i književnost, a 80 na Kulturu i turizam.

Nadalje, Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti za iduću akademsku godinu prima 53 studenata na sveučilišni studij te 56 na stručni studij. Na pulskoj Muzičkoj akademiji slobodno je 22 mjesta, od toga 15 na smjeru Glazbene pedagogije, 3 na smjeru Klasične harmonike, 2 na smjeru Solo pjevanja i 2 na smjeru Klavir. Fakultet informatike u Puli prima 120 studenata na smjer Informatika.

Na proizvodnom strojarstvu, u okviru Odjela za tehničke studije, slobodno je 45 mjesta. Drugi dio odjela- Računarstvo također prima 45 studenata. Odjel za prirodne i zdravstvene studije prima 50 ljudi od čega 20 na smjer Znanost o moru te 30 na smjer Sestrinstva.

Cjelovit natječaj i ostale pojedinosti upisa moguće je vidjeti preuzimanjem pdf datoteka na sljedećem linku: Upisi u I. godinu studija u akademskoj godini 2017./2018.