14. svibnja 2018.
NOVOSTI

Svečana promocija diplomanta FET-a održana u Areni

Svečana promocija diplomanta FET-a održana u Areni

Ovog je petka, 11. svibnja po prvi puta održana promocija za 283 diplomanta Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ u pulskoj Areni. Promotori su bili dekan profesor Zenzerović te prodekani izv. prof. dr. sc. Ksenija Černe i izv. prof. dr. sc. Manuel Benazić.

Diploma i bijela ruža bila je uručena svakom od šest sveučilišnih magistara i magistara ekonomije te 121 sveučilišnom magistru i magistru poslovne ekonomije, smjerova financijski menadžment, marketinško upravljanje, menadžment i poduzetništvo, turizam i razvoj te poslovna informatika. Osim toga svoje diplome su primili i 23 sveučilišna prvostupnika ekonomije, 128 prvostupnika poslovne ekonomije te pet diplomiranih ekonomista sa sveučilišnog dodiplomskog studija po predbolonjskom programu.

Najbolji studenti u svakom od šest studijskih smjerova nagrađeni su godišnjom pretplatom na najtiražniji hrvatski poslovni tjednik, da ostanu informirani u svijetu biznisa. Ostalim promoviranim studentima ostale su kape za uspomenu.

Promocija je započela prigodnim govorom dekana FET-a izv. prof. dr. sc. Robert Zenzerović : „Svi smo ovdje prisutni pobjednici, a sada je pred vama prvenstvo s brojnim izazovima s kojima ćete se morati suočavati. Treneri će i dalje biti uz rub igrališta, ali ćete svoje utakmice dalje igrati sami, u iznimno dinamičnom okruženju. Budite akademski gladijatori u borbama znanjem kao glavnim oružjem. Na mjestu smo koje odiše poviješću, simbolizira predanost i odvažnost. Zato, nemojte propustiti jedan dan da ne naučite nešto novo i na stručnom planu, ali i na svim ostalim područjima života. Usudite se i budite hrabri! Usudite se mijenjati Lijepu našu i Krasnu zemlju. Nedostaje nam kritična masa onih koji imaju znanja, društvene odgovornosti, visoke moralne kvalitete i usude se!“

U ime svih diplomanta Akademsku prisegu je pročitala Sara Rahmonaj kazavši da će svoje znanje stalno proširivati i dijeliti s drugima, na dobrobit svoje zajednice i čitave domovine. Što su svi promoventi zajedno potvrdili usklikom: „Prisežemo!“.

Svečanoj promociji prisustvovali su i dekani, pročelnici i predavači s drugih fakulteta i odjela pulskog Sveučilišta Jurja Dobrile, gdje je FET najveća sastavnica. Bili su tu i prorektori Sveučilišta prof. dr. sc. Nevenka Tatković, prof. dr. sc. Lorena Mošnja-Škare i prof. dr. sc. Marinko Škare, zatim ravnatelj Studentskog centra Miodrag Čerina, voditelj Sveučilišne knjižnice dr. sc. Bruno Dobrić i brojni drugi.