08. svibnja 2018.
NOVOSTI

Poslušajte ovotjednu Radio x-icu: „Pulska (pri)povijest- Ovo je moj grad!“

Poslušajte ovotjednu Radio x-icu: „Pulska (pri)povijest- Ovo je moj grad!“

Studentska radijska emisija- Radio x-ica emitira se svakog utorka na valovima Radio Pule (100,0 MHZ)  od 20 do 22 sata. Emisiju vode i uređuju Matea Glavinić i Mateja Kelemenić.

Emisiju je moguće uživo pratiti preko internetske stranice Radio Pule ili preko radija. Prilozi iz emisije se mogu poslušati idući dan na web stranici Radio Pule.

Ovog utorka 8. svibnja emisija će predstaviti projekt: Pulska (pri)povijest - Ovo je moj grad! Upoznaj ga i ti! Cilj projekta je potaknuti mlade naraštaje na čitanje, učenje i kreativno izražavanje i stvaranje. Više o projektu govorit će voditeljica projekta Andrea Trapar.

Radio urednice razgovarale su s voditeljem terenske nastave za srednji vijek doc. dr. sc. Robertom Kurelićem koji je objasnio važnost terenske nastave iz povijesne perspektive, a doc. dr. sc. Maurizio Levak objasnio je zašto je bitno prisustvovati terenskoj nastavi i pomaže li to pri polaganju ispita.

Kao i svakog utorka upriličiti će se „Jezični kutak“, a Radio x-ica će i ovoga puta predstaviti događaje u gradu koji slijede u narednom tjednu.

Osim toga provedena je i anketa studenata koji su za slušatelje podijelili doživljaje iz terenske nastave koja se održala prošli tjedan u Mađarskoj. Što su sve vidjeli i kakva je hrana u Budimpešti, poslušajte u večerašnjoj emisiji!