10. svibnja 2018.
NOVOSTI

Studentski centar Pula sudjeluje u „Danima otvorenih vrata EU projekata“ 2018.

Studentski centar Pula sudjeluje u  „Danima otvorenih vrata EU projekata“ 2018.

Studentski centar Pula sudjelovat će na „Danima otvorenih vrata EU projekata“ 2018. u organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, a održat će se u prostoru Studentskog doma Pula, Preradovićeva 28A Pula, u četvrtak, 10. svibnja od 11 do 15 sati.

Bit će predstavljen projekt pod nazivom Operativni program „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., „Proširenje infrastrukture studentskih smještajnih kapaciteta Studentskog doma Pula KK.09.1.2.01.0010“.

Tijekom predstavljanja svih faza projekta, uz video projekciju te vizualizaciju budućih smještajnih studentskih paviljona, bit će organiziran i obilazak lokacije na kojoj će se projekt realizirati.

Projekt će predstaviti ravnatelj Studentskog centra Pula, Miodrag Čerina sa svojim suradnicima.

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, zajedno s projektnim partnerom Studentskim centrom Pula, u srpnju 2016. godine prijavljuje projekt „Proširenje infrastrukture studentskih smještajnih kapaciteta Studentskog doma Pula. Projekt je prijavljen Središnjoj agenciji za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije, na Poziv „Modernizacija, unaprjeđenje i proširenje infrastrukture studentskog smještaja za studente u nepovoljnom položaju“, a u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“. Ishodovanim bespovratnim sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj za financiranje investicije u iznosu od 58,4 milijuna kuna, smještajni kapacitet za studente će u dva nova paviljona biti povećan za 248 ležaja. Zajedno s postojećih 144, u Studentskom domu, ukupno će studentima u Puli biti raspoloživo gotovo 400 ležaja.