06. svibnja 2018.
NOVOSTI

Svečano obilježen Dan Grada Pule

Svečano obilježen Dan Grada Pule

Dana 5. svibnja svečana je sjednica Gradskog vijeća Grada Pule održana u Istarskom narodnom kazalištu. Povodom proslave Dana grada Pule i Dana oslobođenja sjednici su prisustvovali gradonačelnik Boris Miletić, župan Valter Flego i predsjednik Gradskog vijeća Tiziano Sošić. Osim njih na svečanoj sjednici prisustvovali su i drugi predstavnici Grada, Županije kao i članovi raznih uduga i gosti.

Gradonačelnik Pule Boris Miletić pozdravio je sve okupljene te im je prigodno čestitao Dan Grada Pule i Dan oslobođenja. “Kao sigurna luka suživota i multikulturalnosti, naša Pula opstaje u vremenu velikih demografskih promjena kada se cijela Europa suočava s ispitom zrelosti i tolerancije. Pred nama je nesumnjivo nastavak borbe za očuvanje naših temeljnih vrijednosti demokracije, no u toj borbi nismo sami – imamo jedni druge i zajedno slijedimo staze naših prethodnika, antifašista koji su oslobodili Pulu. Iskoristio bi ovu priliku da se zahvalim svim predstavnicima gradova pobratima, gradskim vijećnicima, suradnicima i djelatnicima gradske uprave, djelatnicima u javnim službama, svim poduzetnicima i gospodarstvenicima, udrugama i svima koji su doprinijeli obogaćivanju vrijednosti našega grada. Također, posebno bi se zahvalio svim mojim sugrađanima koji čine naš grad boljim i sretnijim mjestom za život i suživot “ – kazao je gradonačelnik Miletić.

Okupljene su pozdravili župan Istarske županije Valter Flego te predsjednik Gradskog vijeća Grada Pule Tiziano Sošić koji je građanima čestitao ovaj važan i simboličan dan za cijelu Pulu.

Svake godine se prilikom obilježavanja Dana Grada dodjeljuje Nagrada Grada Pule pojedincu koji je svojim djelovanjem pružio značajan doprinos razvitku i ugledu grada. Ovogodišnja nagrada išla je u ruke Julijane Franinović Marković, a su Grb Grada Pule za postignute izvanredne rezultate i osobite uspjehe u prethodnoj godini osvojile članice ženske klape Teranke.

Posebno priznanje gradonačelnika ove su godine osvojili Luciano Benčić, Elmo Cvek, Davor Komar, Hassan Abdelghani i dr. Arne Silvar. Osim njih, nagrađeni su i zapovjednik JVP Klaudio Karlović te predsjednik DVD Petar Znahor koji su dobili Povelju Grada Pule te Lorena Lazarić Stefanović koja je postala počasna građanka Grada Pule.