03. svibnja 2018.
NOVOSTI

Obilježavanje Tjedna Europe na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“

Povodom Tjedna Europe 2018. godine, Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“, odnosno njegov dio- Centar za europska istraživanja, organizira niz zanimljivih aktivnosti i predavanja, uz potporu Erasmus+ programa “Jean Monnet Module”.

Ovim putem se pozivaju svi zainteresirani studenti da prisustvuju prigodnim predavanjima i panel diskusijama od 4. do 10. svibnja.

Tjedan Europe na FET-u započinje u petak 4. svibnja u 11 sati u dvorani Pula. Upriličiti će se predavanje guvernera Hrvatske narodne banke Borisa Vujčića na temu: “ Uvođenje eura i gospodarski rast u Republici Hrvatskoj- izazovi budućnosti“. Nakon predavanja slijedi panel diskusija u kojoj će uz guvernera prisustvovati Miro Dodić, predsjednik Uprave IKB-a, g. Dragutin Pavletić, direktor Uljanik Plovidbe i g. Danijel Petrović, predstavnik Alumni FET Pula.

Gostujuća predavanja se nastavljaju u utorak 8. svibnja u dvorani Pula u 9 sati. Zvonimir Savić iz HGK će održati predavanje na temu: “Korištenje fondova EU u Hrvatskoj u perspektivi 2014.- 2020. koji su prvi rezultati?”

U srijedu na Fakultet stiže Ivana Gažić iz Zagrebačke burze. Naziv predavanja koje će se održati 9. svibnja u dvorani Pula s početkom u 12 sati je: „Progress i Funderbeam“.

Posljednjeg dana obilježavanja Tjedna Europe upriličiti će se okrugli stol na temu: „Uspješnost korištenja Europskih strukturnih i investicijskih fondova u Republici Hrvatskoj (i Istarskoj županiji)“ u dvorani Pula, s početkom od 12 sati. Sudionici okruglog stola jesu: g. Dragan Jelić, pomoćnik ministrice, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, gđa. Tamara Kiršić, stručna savjetnica iz Istarske razvojne agencije, gđa. Ivana Dragišić, v.d. pročelnice županijskog Upravnog odjela za međunarodnu suradnju i europske poslove, g. Igor Merlić, direktor Agencije za ruralni razvoj Istre i g. Damir Prhat, Voditelj Odsjeka za provedbu ITU mehanizma u Gradu Puli. Moderator će biti prof.dr.sc. Ines Kersan- Škabić.