20. travnja 2018.
NOVOSTI

Gostujuće predavanje: „Rečenična intonacija“ na Filozofskom fakultetu

Gostujuće predavanje: „Rečenična intonacija“ na Filozofskom fakultetu

Gostujuće predavanje izv. prof. dr. sc. Jelena Vlašić Duić na temu Rečenične intonacije upriličiti će se u petak, 27. travnja u 12 sati u Dvorani Slavka Zlatića, na Filozofskom fakultetu u Puli. Organizatori predavanja su Katedra za jezik Odsjeka za kroatistiku Filozofskoga fakulteta u Puli i Regionalni aktiv Hrvatskoga društva za primijenjenu lingvistiku Pula.

Jelena Vlašić Duić rođena je 7. srpnja 1973. u Splitu, po obrani diplomskog rada iz stilistike na Filozofskom fakultetu iz Zagreba, stekla je zvanje profesorice fonetike te hrvatskog jezika i književnosti. Nakon toga studirala je Poslijediplomski studij hrvatskoga jezika na Odsjeku za kroatistiku na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Magistrirala je 2003. s radom “Verbalni humor u zbirci Libro Dubaja Marusa Šime Vučetića”, a doktorirala 2009. s radom “Govor u hrvatskome filmu”.

Godine 2010. izabrana je u znanstveno-nastavno zvanje docentice, a 2017. u zvanje izvanredne profesorice za područje humanističkih znanosti, polje filologija, grana fonetika na Odsjeku za fonetiku. Od 1998. do 2008. radila je kao fonetičarka, vanjska suradnica u Službi za jezik i govor Hrvatske televizije. Bila je mentorica u desetak diplomskih radova. Objavila je desetak znanstvenih radova u hrvatskim i inozemnim časopisima. Autorica je knjige „U Abesiniju za fonetičara: govor u hrvatskome filmu“. Sudjelovala je s izlaganjem na dvadesetak domaćih i međunarodnih znanstvenih skupova.