03. travnja 2018.
NOVOSTI

Poslušajte ovotjednu Radio x-icu!

Poslušajte ovotjednu Radio x-icu!

Studentska radijska emisija- Radio x-ica emitira se svakog utorka na valovima Radio Pule (100,0 MHZ)  od 20 do 22 sata. Emisiju vode i uređuju Matea Glavinić i Mateja Kelemenić.

Emisiju je moguće uživo pratiti preko internetske stranice Radio Pule ili preko radija. Prilozi iz emisije se mogu poslušati idući dan na web stranici Radio Pule.

Ovog utorka 3. travnja tema emisije je nadolazeća manifestacija: „100% zagorsko u Puli“. U Sklopu emisijskog segmenta „Akademska četvrt“ gostovati će Petra Vukić, mlada violinistica i Senka Jurina koja će predstaviti Ansambl Zabok. Manifestacija o kojoj će biti govora je rezultat suradnje Krapinsko- zagorske i Istarske županije.

Kao i svakog utorka upriličiti će se „Jezični kutak“, a današnja tema biti će manje poznati hrvatski neologizmi, posuđenice i dijalektizmi. Voditeljice studentske emisije provele su anketu među studentima i saznale koje su im riječi donekle poznate, a koje u potpunosti nepoznate.

U današnjoj rubrici Zanimljivosti emisija donosi zanimljivosti iz svijeta, odnosno govori o tome što se u povijesti dogodilo na današnji dan. Kako je ovaj mjesec u Puli u znaku dječje knjige, govoriti će se o Monte Libriću i dječjoj književnosti.

Radio x-ica će i ovoga puta predstaviti događaje u gradu koji slijede u narednom tjednu te aktualne studentske poslove.