29. ožujka 2018.
NOVOSTI

Na FET-u održan Dan otvorenih vrata

Na FET-u održan Dan otvorenih vrata

U srijedu 28. ožujka na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ u Puli upriličio se Dan otvorenih vrata. Ovom prilikom Fakultet je prezentirao studijske programe i ostale aktivnosti budućim studentima, ali i svoj zainteresiranoj javnosti.

Nekoliko grupa srednjoškolaca iz Pule i Istre dobilo je priliku razgledati Fakultet i kampus Sveučilišta Jurja Dobrile. Osim toga, u sklopu tradicionalnog dijela „Katalog poduzetničkih ideja“ predstavljeni su najbolji srednjoškolski inovativni projekti.

Dodatno proširenje studentskog kampusa, koje će se finalizirati do jeseni 2019., omogućiti će smještaj za gotovo 400 studenata Sveučilišta. Time će se povećati smještajni kapacitet, ali i kvaliteta studentskog života u Puli.

Fakultet ekonomije i turizma prati gospodarske trendove i tome prilagođava studijske programe, tako da je studentima omogućeno biranje između šest smjerova na preddiplomskoj i diplomskoj razini studija. Isto tako, na FET-u je moguće upisati i specijalistički i doktorski studij. Ovime se studentima pruža prilika da odaberu studijski program koji najbolje odgovara njihovim vještinama i preferencijama, a studijski programi jesu: ekonomija, poslovna ekonomija: financijski menadžment, marketinško upravljanje, menadžment i poduzetništvo, turizam te poslovna informatika.

Osim klasičnog dijela obrazovanja koji se provodi u vidu nastave, Fakultet priprema svoje studente za tržište rada kroz različite programe. Tu djeluju: Centar za razvoj karijera, Start-up udruga za poticanje poduzetništva i zapošljavanja mladih ljudi te SPIN- Studentski poduzetnički inkubator.

Studenti, ako to žele, mogu se odlučiti za studij na nekom od sveučilišta 17 država u Europi preko programa Erasmus+, kao što i mnogi studenti i profesori dolaze putem razmjene na Sveučilište Jurja Dobrile u Puli.