16. ožujka 2018.
NOVOSTI

Nova knjiga prof. emer. Soumitre Sharme "3 Essays on Ancient Civilizations"

Nova knjiga prof. emer. Soumitre Sharme "3 Essays on Ancient Civilizations"

Profesor emeritus  Soumitra Sharma, koji djeluje pri Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“, objavio je novu knjigu pod nazivom: "3 Essays on Ancient Civilizations". Profesor je svojim radom odlučio popuniti veliku prazninu u znanju svakodnevnog čovjeka o društvenoj, a time i povijesnoj evoluciji ljudske civilizacije.

Ovim djelom dan je uvid u međuzavisnost povijesti, religije i filozofije u širokom društveno- ekonomskom kontekstu. Knjiga sugerira kako je jedina konstantna u čitavoj povijesti ljudske civilizacije upravo ljudsko ponašanje. No unatoč tome, koliko god, budućnosti okrenuta civilizacija želi okrenuti leđa i prekinuti veze s 'nazadnom' prošlošću, ona se uvijek vraća svojim istinskim povijesnim korijenima, društvenoj religijskoj svijesti i filozofskim idejama iz kojih je ponikla.

Djelo je napisano na engleskom jeziku i stilom primjerenim širokoj masi koja nema duboko znanje o civilizacijskim promjenama i njezinom utjecaju na život čovjeka. Upravo zato, čitatelju nije potrebno pozadinsko znanje o materiji, već je ideja knjige, čini se po njezinom narativnom karakteru, prepustiti se priči o razvoju ljudske civilizacije.

Digitalno izdanje knjige, u potpunosti i besplatno, možete preuzeti na sljedećoj poveznici: 3 Essays on Ancient Civilization.