27. veljače 2018.
NOVOSTI

Studentski centar povećava smještajne kapacitete

Studentski centar povećava smještajne kapacitete

Započele su pripreme za izgradnju i rekonstrukciju novih studentskih paviljona za studente Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli nakon podnesenog zahtjeva za izdavanje građevinske dozvole. Ispražnjavanje i demontaža nekadašnje bolničke praonice rublja i kotlovnice označili su početak radova.

Sveučilište je iz Europskog fonda za financiranje uprihodilo 58,4 milijuna kuna za nove smještajne kapacitete koji će se nalaziti u dva buduća paviljona. Trenutno Studentski centar raspolaže sa 144 ležaja, zajedno s novih 248 ležaja, Sveučilište će raspolagati s ukupno 392 ležaja.

Paviljoni će biti useljivi od akademske godine 2019./2020. Studenti kojima bude omogućeno smještanje u studentski dom imati će na raspolaganju dvokrevetnu sobu sa sanitarnim čvorom, TV prijamnikom, hladnjakom te besplatnim internetom.

Osim toga, izgraditi će se i novi studentski restoran, učionice, pomoćne kuhinje, garaža i dvorana za fitnes. Prostor za odmor i pomoćna kuhinja nalaziti će se na svakoj etaži, a u podrumu će biti mjesta za više od 20 vozila i 40 bicikala te priključak za besplatno punjenje električnih vozila.

Važno je napomenuti da će obje zgrade biti energetski samoodržive, a razlog tomu je što će se energija dobivati od solarnih panela s vlastitih krovova.