06. veljače 2018.
NOVOSTI

Otvorenje izložbe Sanje Simeunović Bajec

Otvorenje izložbe Sanje Simeunović Bajec

U petak, 9. veljače u 19 sati u galeriji „Studentski“ u Studentskom domu Pula (Prearadovićeva 28A) bit će upriličeno otvorenje izložbe slika pulske profesorice likovne kulture, Sanje Simeunović Bajec pod nazivom „Snaga riječi“.

Sanja Simeunović Bajec rođena je u Puli, 1975. godine. Bajec je srednju školu Primijenjenih umjetnosti i dizajna završila u Puli 1999. godine, a diplomirala u Rijeci na Odsjeku likovne kulture pri Filozofskom fakultetu.

Trenutno je zaposlena u srednjoj školi Primijenjenih umjetnosti i dizajna kao profesorica stručnih predmeta. Uz rad u školi, predsjednica je Udruge More u kojoj je osnivač likovno kreativne radionice Artić, koja u Rojcu aktivno djeluje već 12 godina. U tom prostoru nastaju i novi ciklusi radova koje je izlagala na mnogobrojnim skupnim, ali i samostalnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu.

Do sada je u Puli i ostalim hrvatskim gradovima postavljeno više od dvadeset njezinih samostalnih izložbi. Radovi prema stilu pripadaju lirskoj apstrakciji, umjetnosti promišljanja svijeta i događaja oko sebe, odmjereno i suptilno. Tehnika koju najčešće koristi je akril ili ulje na platnu u kombinaciji s crtačkim tehnikama, te kolažiranje suvremenih materijala.

Prema riječima autorice, ciklus „Snaga riječi“, predstavlja obnavljajuću snagu izgovorenog, emotivnog doživljaja upućenih riječi. "Često nismo svjesni snage riječi koju izgovaramo te odašiljemo kao poruku. Tako u novom ciklusu riječi migolje u vodi, moru kao simbolu obnavljanja, čistoće i nekog novog života. Radovi su koloristički jačeg naboja koji daje snagu i energiju vode kao takve. Slike se nadovezuju, tako da kao diptih funkcioniraju u skladu, poput vode koja teče, prelijevajući se u beskonačnost postojanja."