01. prosinca 2017.
NOVOSTI

Započeo 23. Sajam knjige u Istri

Započeo 23. Sajam knjige u Istri

Ovogodišnji Sajam knjige u Istri bit će održan od danas pa sve do 10. prosinca u Domu hrvatskih branitelja. Opsežan i slojevit program Sajma će se odvijati kroz tri programske cjeline "Intime". Naime „Intime“ su glavna tema Sajma. Regionalni program će se upriličiti pod nazivom „Hercegovina čita“, dok će poseban program, posvećen francuskoj književnosti, održati pod nazivom "A propos".

Osim samog predstavljanja knjiga, na rasporedu sajma su predviđeni i mnogobrojni drugi događaji. Raspored predviđa razgovore, filmske projekcije te programe za djecu i mlade. Tijekom Sajma o temama Intime razgovarat će se na okruglim stolovima "Kraj intime" i "Javnost intime na društvenim mrežama", a o intimnim temama govorit će brojni autori koji će predstaviti svoje nove knjige.

Stručna i znanstvena literatura će ove godine biti zastupljenija u odnosu na dosadašnje godine. Osim toga, na sajmu je moguće pronaći i puno naslova na stranim jezicima. U suradnji s Grupacijom nakladnika stručne i znanstvene literature nastao je respektabilan prikaz znanstvenog i stručnog izdavaštva koji će publika moći vidjeti na Sajmu.

Među izdanjima gotovo cijele hrvatske nakladničke scene koja će biti u ponudi na pulskom Sajmu, izlagat će i oko 50 istarskih izdavača. Dolaze i nakladnici iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Slovenije.

Svaki dan na Sajmu bit će kao iznenađenje kupcima organiziran i Happy hour, koji će ponuditi posebne akcije s popustima na određene vrste knjiga. Među autorima koji će doći potpisivati knjige, iako ih ne predstavljaju na Sajmu, bit će Ante Tomić, miljenik pulske publike.

Pokrovitelji manifestacije su Ministarstvo kulture RH, Istarska županija, Grad Pula, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta Republike Hrvatske, a glavni medijski pokrovitelj je Glas Istre, a glavni pokrovitelj Zagrebačka banka.