30. studenoga 2017.
NOVOSTI

Započela blagdanska čarolija u Puli

Započela blagdanska čarolija u Puli

U četvrtak 30. studenog započinje uvod u iščekivanu pulsku manifestaciju „Prosinac u Puli – Dicembre in città“, bogatim cjelodnevnim veselim programima za sve uzraste, a službeno paljenje adventske rasvjete i spektakularne desetmetarske jelke promjera šest metara s 8 tisuća lampica održat će se na Trgu Portarata u 18 sati.

Ovogodišnja manifestacija „Prosinac u Puli“ donosi 200 zabavnih programa na 50 različitih lokacija. Bogat program tradicionalne manifestacije „Prosinac u Puli – Dicembre in citta“ i ove će godine građanima Pule i sve brojnijim posjetiteljima ponuditi obilje kulturnih i zabavnih manifestacija, programa, predstava i koncerata.

Osim različitih programa, u sklopu manifestacije održati će se brojni koncerti, predstave i radionice namijenjene najmlađima. Već tradicionalno na Giardinima je postavljena Čarobna šuma uz Kućicu Djeda Mraza i veselu svjetlosnu rasvjetu.

U sklopu Rocktarate na trgu Portarata upriličiti će se 15 koncerata domaćih izvođača, dok će za doček nove godine na Trgu Forum nastupiti Prljavo kazalište uz Night Express i nezaobilazni vatromet.

Izvrsna dugogodišnja suradnja gradskih institucija, udruga i pojedinaca, pridonesla je stvaranju kreativnih programa i prepoznatljivosti manifestacije. Ovakve manifestacije čine Pulu prepoznatljivom, a građanima nude raznovrsnu blagdansku ponudu za sve uzraste; sastavljenu od glazbenih događanja, izložbi, sajmova, kazališnih predstava, radionica, kulinarskih pa i sportskih programa.

Klizalište je već postalo tradicionalno okupljalište brojnih građana koji u zimskim mjesecima imaju još jedan sadržaj gdje se mogu dobro provesti i zabaviti u gradu. Ove će godine klizalište biti smješteno na Trgu kralja Tomislava i sasvim sigurno upotpunit će ukupni adventski doživljaj u gradu.

Više informacija o manifestaciji na- http://www.prosinacupuli.hr/.

 

M.C.