29. studenoga 2017.
NOVOSTI

Glumačke vještine u javnom nastupu

Glumačke vještine u javnom nastupu

U suradnji sa Studentskim centrom Pula, pulska udruga Pozornica & Govornica je započela s održavanjem radionice za studente "Javni nastup- primjena glumačkih vještina u javnom nastupu".

 

Kako pojašnjava voditelj, pulski glumac Rade Radolović, radionica je namijenjena studentima koji žele poboljšati svoje vještine javnog nastupa, a održava se u prostoru Studentskog doma, Preradovićeva 28A.

 

Studenti na radionici vježbaju glas, govor i neverbalnu komunikaciju, uče kako svladati i kako se nositi s tremom, razne glumačke tehnike koje im mogu pomoći da lakše i bolje pripreme, vježbaju i realiziraju bilo koji zadatak koji sadrži elemente javnog nastupa (seminari, predavanja, izlaganja, poslovne prezentacije i slično).

 

U našem je razgovoru, voditelj radionice Rade Radolović, koji je i predsjednik udruge, izrekao citat iz knjige „Umijeće javnog nastupa“ (Deb Gottesman, Mauro Buzz".

„Bez obzira kakav ćete oblik govora koristiti u svom poslu, hoće li to biti obična zdravica, poslovna prezentacija ili možda nastup u televizijskoj emisiji koju će gledati milijuni, vladanje glumačkim tehnikama pomoći će vam da iz sebe izvučete najveći mogući potencijal.

Glumci znaju na koji se način može ostaviti određeni dojam na drugoga, poznaju tajne prirodnog i upečatljivog govora, čak i kada se služe riječima drugih ljudi. 

 

Glumci raspolažu vokalnim i fizičkim tehnikama koje do krajnjih granica pojačavaju djelotvornost komunikacije. Oni su specijalisti u povezivanju s publikom. I, što je najvažnije, duboko su svjesni da se sigurnost i komunikacijska sposobnost stječu samo praksom, odnosno nizom vježbi koje oni dobro poznaju."

Galerija fotografija