26. rujna 2017.
NOVOSTI

Pulu očekuje jedan od najvećih vatrometa u povijesti

Pulu očekuje jedan od najvećih vatrometa u povijesti

Središnja proslava 25. obljetnice uspostave diplomatskih odnosa između Narodne Republike Kine i Hrvatske održat će se u Puli i biti jedna od najgrandioznijih proslava na svijetu. Osim obljetnice uspostave diplomatskih odnosa slavit će se i 68. godišnjica osnutka NR Kine koja će se u organizaciji Veleposlanstva NR Kine i uz potporu Istarske županije i Grada Pule po prvi puta održati u pulskoj Areni, u petak 29. rujna ove godine.

Cijela Arena biti osvijetljena crvenom bojom - kao simbolom Kine, ali i jedne od dvije boje hrvatske šahovnice te je obećao pravi kineski vatromet, najduži vatromet u povijesti Pule. Ovo je prvi put da se proslava obilježava izvan Zagreba i biti će pored dosadašnjih proslava u Rimu, Parizu i New Yorku jedna od najgrandioznijih na svijetu.

Ovim putem se pozivaju svi građani da podignu svoje besplatne ulaznice u prostorijama TZ Pula. Osim Pule i diljem Iste se organizira besplatno dijeljenje ulaznica, a građani će ih moći preuzeti u Turističkim zajednicama Poreča, Rovinja, Labina, Umaga, Pazina, Buja, Novigrada, Buzeta i Vodnjana.

29. rujna u Areni, uz vatromet točno u 20.00 sati, nastupaju brojni kineski umjetnici, sa prezentacijom borilačkih vještina i mnogim drugim iznenađenjima!