20. rujna 2017.
NOVOSTI

Slobodna mjesta za upis na diplomske studije FET-a u 2017./18. ak. Godini

Slobodna mjesta za upis na diplomske studije FET-a u 2017./18. ak. Godini

Na FET-u je dana 19. rujna održana konferencija za medije na kojoj su dekanica prof. dr. sc. Danijela Križman Pavlović, prodekanica za nastavnu djelatnost doc. dr. sc. Ksenija Černe i izv. prof. dr. sc. Violeta Šugar govorile o novostima vezanim uz upise na diplomske studije u akademskoj godini 2017./2018. te certifikaciju FET-a prema normi ISO 9001:2015.

O upisima na diplomske studije za akademsku godinu 2017./18. govorila je prodekanica za nastavnu djelatnost koja je istaknula da prijave studijskih programa traju do 29. rujna u 12 sati; rang liste će biti objavljene 30. rujna, a upisi na studije kreću 3. listopada prema rasporedu koji će biti objavljen na mrežnim stranicama FET-a.

Sve dodatne informacije mogu se  pronaći u Natječaju za upis u I. godinu sveučilišnih diplomskih studija u 2017./2018. ak. godini, objavljenom na mrežnim stranicama Sveučilišta, odnosno FET-a (ili upitom u Ured za studente i obrazovne programe Sveučilišta.

Sveučilišni diplomski studij mogu upisati sveučilišni prvostupnici ekonomije, odnosno studenti koji su ostvarili 180 ECTS-a, bez razlikovnih ispita ukoliko upisuju isti studijski smjer. Oni prvostupnici koji se odluče upisati neki drugi smjer, morati će položit razlikovne predmete.

Sveučilišni prvostupnici nesrodnih područja te prvostupnici srodnih fakulteta i programa, uz uvjet polaganja razlikovnih predmeta te stručni prvostupnik uz svjedodžbu o završenom stručnom studiju i potvrdu o položenim razlikovnim ispitima.

Na Ekonomiji ima 15 mjesta uz potporu Ministarstva te deset mjesta za studiranje uz rad. Na sveučilišnom studiju Poslovna ekonomija ima 125 upisnih mjesta uz potporu Ministarstva, dok je za izvanredni studij osigurano 60 upisnih mjesta. Na svakom od pet studijskih programa ima po 25 upisnih mjesta, dok je kod studijskog programa Turizam i razvoj, za studiranje uz rad, zbog povećanog interesa broj upisnih mjesta udvostručen, pa ta kvota iznosi 20 mjesta.

Ono što posebno treba istaknuti je činjenica da u akademskoj godini 2017./18. studijski program Poslovna informatika ulazi u STEM područje. Dakle, to je sada program koji će poticati Ministarstvo znanosti i obrazovanja, kazala je dekanica prof.dr.sc. Danijela Križman Pavlović.

Osim o upisima, na konferencije je bilo govora o certifikaciji FET-a prema normi ISO 9001:2015. O ISO normi govorila je Izv. prof. dr. sc. Violeta Šugar, voditeljica projekta uvođenja Sustava upravljanja kvalitetom FET'Q.

Provedbom vanjskog, certifikacijskog audita, 6. srpnja 2017. završen je projekt implementacije Sustava upravljanja kvalitetom FET'Q i Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ odobrena je certifikacija prema normi ISO 9001:2015.

Tijekom protekle tri godine, sukladno onome što norma traži, s FET-a su definirali  i dokumentirali svoj temeljni proces, a to je nastava, izradili Strategiju razvoja FET-a do 2020., pripadajući Akcijski plan, organizirali više edukativnih i savjetodavnih radionica za djelatnike, uredili i ujednačili načine postupanja u svim ostalim aktivnostima, kako bi djelatnicima i studentima omogućili da brže, jednostavnije i kvalitetnije ispune svoje obveze i dođu do traženih informacija.

Ukratko, norma ISO 9001:2015 pomogla je da još bolje urede aktivnosti i pronađu rješenja koja će svim dionicima pružiti višu kvalitetu.

Ovo je veliko postignuće, ali i obveza za sve dionike, zaposlenike, studente, suradnike i poslovne partnere da se FET'Q nastavlja razvijati i poboljšavati. Kvaliteta je proces i ostvaruje se u kontinuitetu, u kružnom ciklusu planiranja, provedbe, provjere i aktivnosti poboljšanja. Ona nije konačna i nije posao koji se može zaključiti, a opet vidljivi su rezultati aktivnosti i napora usmjerenih ostvarenju planiranih ciljeva- ističe Šugar.