Sajam filma u Kinu Valli

Objavljeno: 13. rujna 2017.
Sajam filma u Kinu Valli

Od 13. do 15. rujna u Kinu Valli održat će se Sajam filma koji zajednički organiziraju Kino mreža, Hrvatski audiovizualni centar i Pula Film Festival. Treći ljetni Sajam Kino mreže još jednom će predstaviti nezavisna kina i podržati njihov daljnji razvoj kroz niz radionica, razgovora, edukacijskih programa, primjera dobre prakse  i filmskih projekcija. Sajam će pružiti priliku svima da se međusobno bolje upoznaju, rasprave o tekućim pitanjima, stvore nova partnerstva i zajedničke vizije.

Ovogodišnji Sajam u središte će staviti pitanje kako kreirati događaje i jedinstveno kino-iskustvo, kako film i kino povezati s drugim umjetnostima, kakva su iskustva hrvatskih prikazivača ovih programa, koji su nam sadržaji dostupni, mogu li se nezavisna kina jače pozicionirati u ovom području, kako u kina uvesti druge sadržaje i kako ih promovirati.

Nakon svečanog otvaranja, u srijedu, 13. rujna u 14.15 sati održat će se panel "Drugačije kino". Sudionici panela su Daniel Rafaelić, ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra, Sandra Malenica, zamjenica gradonačelnika Varaždina, Daniel Pavlić, Dom kulture Kristalna kocka vedrine, Jure Matičič, Mestni kino Domžale - Slovenija. Moderator panela bit će Boško Picula.

Radionice koje se pripremaju na konkretnim će primjerima i kroz potencijalne zajedničke programe pokazati neke taktike i strategije koje u tome mogu pomoći. Radionice će se baviti temama razvoja publike, promocije i marketinga te sufinanciranja filmskih programa. I na kraju, pridružit će se i distributeri koji će predstaviti naslove sezone 2017/18, a očekuje se i niz premijernih filmskih projekcija.