27. lipnja 2017.
NOVOSTI

Studijska posjeta Sveučilištu Ca Foscari

Studenti prve godine diplomskog studija FET „ Dr.Mijo Mirković“, smjera Ekonomija, Turizam i razvoj te Menadžment i poduzetništvo zajedno sa studentima treće godine interdisciplinarnog studija Kultura i turizam s Odjela za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije posjetili su dana 9.lipnja 2017, godine Sveučilište Ca Foscari u Veneciji (Italija).   

Jedan od najboljih primjera uspješne implementacije koncepcije održivog razvoja u visokom obrazovanju na području Italije je upravo Sveučilište Ca Foscari. Visoko rangirano prema podacima GreenMetric World University Ranking za 2016.godinu (64. mjesto od ukupno 516) prepoznato je i na međunarodnom planu. Sveučilište primjenjuje koncepciju održivosti u svim aktivnostima, u nastavnom procesu, znanstvenoistraživačkom radu, kao i odnosima s internim i eksternim sudionicima.    

Studijska posjeta se sastojala od upoznavanja Sustava upravljanja održivošću na Sveučilištu, podsustava upravljanja energijom i podsustava upravljanja ljudskim resursima. U nastavku, studenti su sudjelovali na radionici svrha koje je bila identifikacija prednosti Sustava upravljanja održivošću na Sveučilištu i prepoznavanje prilika za njegovo unapređenje. Informacijska podloga navedene radionice bilo je Godišnje izvješće o održivosti Sveučilišta Ca Foscari za 2016. godinu.

Više o održivosti na sveučilištu Ca Foscari na sljedećoj poveznici: UNIVE.IT.