07. lipnja 2017.
NOVOSTI

Dani ruskoga jezika i kulture u Puli

Dani ruskoga jezika i kulture u Puli

Dani ruskoga jezika i kulture u Puli održati će se 13. i 14. lipnja u prostorijama Ogranka Matice hrvatske u Puli, Kandlerova 42. Dani ruskoga jezika se obilježavaju u čast Aleksandru Sergejeviču Puškin.

A. S. Puškin, otac suvremenoga ruskoga jezika, rođen je 6. lipnja 1799., pa se taj dan u cijelom svijetu obilježava kao Dan ruskoga jezika. U povodu Dana ruskoga jezika, u organizaciji Filozofskoga fakulteta, Hrvatskoga društva nastavnika ruskoga jezika i književnosti te Matice hrvatske – Ogranaka u Puli, bit će organizirani Dani ruskoga jezika i kulture, koji se već niz godina tradicionalno održavaju u lipnju.

Prvi dan programa 13. lipnja u 19 sati održati će se predavanje primarijusa mr. sc. Ivice Pavičića Donkića, dr. med. na temu: ˝Ruski liječnici i pisci“. Predavanje će biti na hrvatskom jeziku.

Nakon njega studenti Filozofskog fakulteta prezentirati će rusku književnost na ruskom jeziku.

 U srijedu, 14. lipnja od 18 sati upriličit će se radionica i priprema ruskog nacionalnog jela ˝boršč˝. Poslije radionice slijedi čitanje Puškina te lutkarska predstava studenata Filozofskog fakulteta u Puli: A.S. Puškin: ˝ Bajka o ribaru i ribici ˝. Za kraj obilježavanja Dana ruskog jezika i kulture biti će prikazan ruski film.

 Mentorica i organizatorica programa je Irena Mikulaco, a svi zainteresirani su dobro došli!

 Ulaz je slobodan.